Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

KÖZÖSEN A BIZTONSÁGOS ADVENTÉRT

KÖZÖSEN A BIZTONSÁGOS ADVENTÉRT

A rendőrség munkatársai különleges bűnmegelőzési programmal várták az érdeklődőket.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Dunakeszi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. december 8-án egy különleges bűnmegelőzési programmal várták az érdeklődőket Dunakeszi egyik bevásárlóközpontjában.

Egy rövid tájékoztatót követően, a rendőrök az adventi időszakban is gyakran előforduló szituációkat mutattak be, melyekkel az értékekre való odafigyelésre, az óvatosságra, valamint a körültekintés fontosságára hívták fel a figyelmet. A bemutatott helyzetek között szerepelt egy, figyelmetlenségből látható helyen hagyott pénztárca eltulajdonítása, valamint egy nyitott állapotban, őrizetlenül hagyott gépjárműből történő táskalopás.

A bűnmegelőzési szakemberek vagyonvédelemmel, az online vásárlás veszélyeivel, valamint a közeledő téli szünet veszélyeivel kapcsolatos figyelemfelhívó tanácsaikat interaktív módon, beszélgetés keretében juttatták el az érdeklődő kicsikhez és nagyokhoz, akik bűnmegelőzési üzeneteket tartalmazó színes képeslapot is kaptak ajándékba.

Néhány hasznos tanács az adventi készülődés biztonsága érdekében:

A bevásárláshoz kizárólag a legszükségesebb készpénzmennyiséget vigyék magukkal!

Pénztárcájukat, értékeiket, irataikat ne a táskában, hanem a kabát belső zsebében tartsák!

Ha nem feltétlenül szükséges, ne vigyenek magukkal kézitáskát, vagy azt tartsák zárt állapotban, lehetőség szerint szorosan a testük mellett!

A bevásárlókocsira ne tegyenek táskát, mivel egyetlen pillanat is elég ahhoz, hogy az abban lévő értékeket elvegyék!

Bankkártyájukra vigyázzanak, ne tartsák mellette a PIN kódot, és mielőtt pénzt vesznek fel, figyeljenek arra, hogy ne álljon Önök mögött senki!

Napjainkban egyre többen vásárolnak internetes webáruházakban. Ebben az esetben is legyenek óvatosak a személyes adataik és bankkártyájuk adatainak megadásakor!

Nézzék át a webáruház működési szabályzatát és a fizetési feltételeket!

Ha lehet, válasszanak utánvételes fizetést és figyeljenek a visszavásárlási garanciára!

Ha bankkártyával fizetnek, válasszanak olyan internetes áruházat, ahol a fizetés valamely pénzintézet internetes oldalán keresztül történik!

A parkolókban hagyott autóval kivilágított helyen, ha lehet őrzött parkolóban álljanak meg!

Az utastérben ne hagyjanak látható helyen értékeket, műszaki cikkeket, a már megvásárolt ajándékot a vásárlást követően inkább a csomagtartóba tegyék be!

Ha hosszabb időre utaznak el az ünnepek idején, kérjék meg szomszédjaikat, hogy néhány naponként ürítsék ki a postaládát!

Police.hu

Címkék