Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Vásár és ünnepváró programsorozat a Hagyományok Házában

Vásár és ünnepváró programsorozat a Hagyományok Házában

Karácsonyi vásárral és ünnepváró programsorozattal várja az érdeklődőket a Hagyományok Háza, Budapesten december 13. és 15. között.

 

 

 

    Kézműves vásárokkal, workshopokkal, táncos és zenés előadásokkal, ajándékkészítő műhelyekkel és családi projektekkel készülnek minden korosztály számára a szervezők - közölte az intézmény az MTI-vel.
    A közlemény szerint december 13-án kézműves vásárral, aprók táncával, felnőtteknek szóló meseesttel, valamint különleges koncerttel várják az érdeklődőket.
    December 14-én délelőtt családi és gyermekkoncert, karácsonyi mesekönyv és lemez előadás, valamint gyerektánc szerepel a programok között. Ugyanakkor kézműves workshoppon lehetőség lesz gyertyát mártani, diócsörgőt készíteni vagy fémborítással karácsonyfát alkotni. Délután az Új csillagnak új királya című karácsonyi koncertet mutatják be a Kobzos Zenekar közreműködésével. A közlemény szerint este tartják a Hagyományok Háza Összefogás táncházát, amely nemcsak évadzáró, ingyenes táncház lesz, hanem egyúttal felajánló esemény is. Mindenkitől szívesen fogadják a hagyományőrző mesterek támogatását a táncház idején - olvasható a közleményben.
    Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a Dúdolj! Ringass! Táncolj! című családi foglalkozással indul a nap, majd koncertek és kézműves foglalkozások lesznek. A délelőtt folyamán csuhé és gyékény felhasználásával karácsonyi kopogtatót és karácsonyfát, délután pedig csengettyűs gyapjúbárányt és csuhéangyalt készíthetnek az érdeklődők. Napközben Csoóri Julianna és a Kerek zenekar készül egy adventi hangulattal fűszerezett interaktív családi koncerttel, majd a Bahorka Társulat Téli mese című különleges, ünnepi hangulatú családi előadásán vehetnek részt az érdeklődők - tartalmazza a közlemény.
    A vásár három napja alatt ajándékkészítő műhelyeit is megnyitja a Hagyományok Háza, ahol többek között gyapjúfilcből készült karácsonyi angyalkát, népi gyöngygallért, nemezlovacskát, levendulával töltött kékfestő karácsonyfadíszt, bútorfestő technikával készült ékszereket és karácsonyfadíszeket is készíthetnek majd.

MTI