Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hatvanezer cipősdoboznyi ajándékot gyűjtött a Baptista Szeretetszolgálat

Hatvanezer cipősdoboznyi ajándékot gyűjtött a Baptista Szeretetszolgálat

Csaknem hatvanezer cipősdoboznyi ajándékot gyűjtött össze az  Cipősdoboz Akció keretében a jótékonysági programot 16. alkalommal lebonyolító Baptista Szeretetszolgálat.

 

 

 

    A karácsonyi jótékonysági akció célja ismét az volt, hogy a kezdeményezéshez csatlakozók cipősdobozba csomagolt ajándékkal tegyék szebbé a rászoruló gyerekek karácsonyát - közölte az MTI-vel csütörtökön a Baptista Szeretetszolgálat.    
    Mint emlékeztettek, az évről évre egyre népszerűbb Cipősdoboz Akció bázisa ebben az évben is a budapesti Deák tér melletti Cipősdoboz Vár volt, ám a kampány újabb gyűjtőpontokkal is bővült, így országszerte már 350 helyen várták az adományokat.
    A jótékonysági program során összegyűlt ajándékokat a rászoruló gyerekeknek: nevelőotthonokban lakóknak, mélyszegénységben élőknek, nehéz sorban nevelkedőknek juttatják el. Az adományok nagyobb részét már kiosztották a rászorultaknak az ország különböző részein, de jutottak dobozok a határon túlra is, például Kárpátaljára - tudatták a szervezők.
    A Baptista Szeretetszolgálat emlékeztetett arra is, hogy idén ismét elindították a látássérült gyerekekre fókuszáló Látható Szeretet programot is.
    A Cipősdoboz Akció idei kampányzáróját csütörtökön délután a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezték meg, ahol kétszáz gyermek kapott ajándékot - közölte a Baptista Szeretetszolgálat.

MTI