Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mintegy 700 ezer turista látogat decemberben Prágába

Mintegy 700 ezer turista látogat decemberben Prágába

Mintegy 700 ezer turista foglalt szállást decemberben Prágában. Ez 4,5 százalékkal több, mint 2018 decemberében.  közölte a Prague City Tourism (PCT) társaság​.

 

 

 A cseh főváros idegenforgalmával évtizedek óta foglalkozó PCT adatai szerint ebből mintegy 590 ezer külföldi turista, míg 110 ezer hazai cseh állampolgár.
    A turisták többsége a karácsonyi ünnepekre, és a szilveszterre, illetve az újévre érkezik Prágába. A külföldi turisták döntő többsége európai, elsősorban németek, oroszok, franciák, olaszok, osztrákok és szlovákok.
    "Kontinensünkön kívül a legnagyobb számban amerikaiak foglaltak szállást, de tovább emelkedett a dél-koreai és a kínai vendégek száma is" - mondta Barbora Hrubá, a PCT szóvivője újságíróknak. Mint megjegyezte, a turistaforgalmat nagyban befolyásolja, hogy az utóbbi időben bővült a légi összeköttetés Pekinggel, Sanghajjal és Szöullal is.
    A külföldi turisták által legkeresettebb helyek decemberben a hagyományos karácsonyi vásárok elsősorban az Óvárosi téren, a Prágai Várban, valamint a Vencel téren. Fokozott érdeklődésnek örvendenek a speciális adventi programok, amelyeket jelenleg gyakorlatilag már minden prágai városkerület megrendez.
    A PCT tapasztalatai szerint a külföldi és a cseh turisták is általában jóval nagyobb összegeket költenek el decemberben, mint az év más hónapjaiban. A legnagyobb vásárlók közé az orosz látogatók tartoznak - jelentette ki Barbora Hrubá.

MTI