Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szilveszter Rallye - A favorit Rovanperä győzött

Szilveszter Rallye - A favorit Rovanperä győzött
Zsiska Ferenc

Kalle Rovanperä, a világbajnokság WRC2-es kategóriájának bajnoka nyerte meg a vasárnap véget ért hagyományos évbúcsúztató Szilveszter Rallye-t.

 

 

 

    A Hungaroringen és környékén 21. alkalommal megrendezett viadalon Rovanperä és navigátora, Noora Korhonen 33:11.05 perc alatt teljesítette a verseny 53,1 kilométeres távját. Szombaton kettő, vasárnap pedig hat gyorsasági szakaszt bonyolítottak le, többségében a Hungaroring területén.
    "Nagyon szórakoztató verseny volt, rengeteg nézővel, élvezetes szakaszokkal, igyekeztük kiélvezni minden pillanatát" - nyilatkozta az MTI-nek Rovanperä, aki hozzátette, neki a Hungaroringen kívül rendezett etapok tetszettek a leginkább. A 19 esztendős pilóta megemlítette, külön örült annak, hogy csapattársa lett a második, de jelezte, a magyar ellenfelek között is látott kifejezetten gyors versenyzőket.    "Jövőre az a legfontosabb, hogy a világbajnokság első felében minél jobban megismerjem az új autót, hozzászokjak a kezeléséhez és érezzem a határait, aztán az év második felében már az eredményesség lesz a lényegesebb" - mondta Rovanperä, aki 2020-ban a gyári Toyota csapat versenyzője lesz a WRC kategóriában.    A finn pilóta mögött másodikként csapattársa, a cseh Petr Semerád végzett, míg a harmadik Vincze Ferenc, a friss magyar bajnok lett.
 

Petr Semerád- Jíří Hovorka - Topp Cars Rallye Team - 2019 Szilveszter Rallye Hungaroring/Fotó:Zsiska Ferenc    A Szilveszter-rali történetében első alkalommal fordult elő, hogy az aktuális magyar címvédő is indult. Vincze ezen a viadalon próbálta ki először 2020-as versenyautóját, egy Volkswagen Polo GTI R5-öst. A Korda Racing pilótája már háromszor, 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben győzött a Szilveszter-ralin.

Vincze Ferenc - Szőke Tamás - Korda Racing-2019 Szilveszter Rallye Hungaroring/Fotó:Zsiska Ferenc


    A közönség a Hungaroringen és környékén ezúttal 193 versenyautót láthatott: Magyarország mellett Szlovákiából, Csehországból, Ausztriából, Svájcból, Lengyelországból, Németországból, Finnországból és Angliából is érkeztek versenyzők.
    A Szilveszter-rali rendezői december 14-én jelentették be, hogy a viadal jövőre a nemzetközi Alpok-Adria Rali Kupa (AARC) versenysorozat nyolcadik, utolsó állomása lesz, így a mostani rendezvény egyfajta főpróbája volt a 2020-as AARC-futamnak.  (MTI)
    Eredmény:
1. Kalle Rovanperä, Noora Korhonen (finn, Skoda Fabia R5) 33:11.05 perc
2. Petr Semerád, Jirí Hovorka (cseh, Skoda Fabia R5) 36.36 másodperc hátrány
3. Vincze Ferenc, Szőke Tamás (Volkswagen Polo GTI R5) 44.08 mp h.

Szombati galériánkat itt találjátok: