Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egy különleges kisfiú utazásáról szól a Budapest Bábszínház legújabb előadása

Egy különleges kisfiú utazásáról szól a Budapest Bábszínház legújabb előadása

Egy különleges kisfiú utazásáról szól a Budapest Bábszínház legújabb előadása, amely Szabadesés avagy Barnaby Brocket kalandjai a felhőkön innen és túl címmel látható a Budapest Bábszínház Ország Lili Stúdiójában.

 

 

    John Boyne kortárs író nevéhez jó néhány sikeres ifjúsági regény kötődik az elmúlt évekből, Barnaby Brocket és a szörnyű dolog, ami vele megesett című kötetéből Gábor Sára készített bábszínházi adaptációt - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Mint írják, az előadásban egy különös kisfiú történetét dolgozzák fel, akit a saját családja nem tud elfogadni olyannak, amilyen.
    A történet szerint Brocketék egy ausztrál városkában élik átlagosan életüket a szomszédaikkal együtt. Számít nekik, mit gondolnak róluk mások és lenéznek mindenkit, aki különös vagy kicsit is másmilyen. Pedig épp a kisfiuk, Barnaby az, aki kicsit más, mint a többiek: születése óta ellenáll a gravitáció törvényének, azaz lebeg. Brocketék nem tudnak mit kezdeni ezzel a ténnyel, így a saját anyja szélnek ereszti őt. A rémült és magányos Barnaby útját azonban egy különös hőlégballon keresztezi, ezzel megkezdődik varázslatos világkörüli utazása.
    A darab főhőse barátságot köt két idős hölggyel, megismerkedik bohém művészekkel, olyan emberekkel, akikben ugyanaz a közös: még a családjuk se fogadta el, hogy más utakon akarnak járni, mint amit szüleik, környezetük elvárt tőlük.
    A mesében Barna Zsombor, Pallai Mara, Pájer Alma Virág, Szolár Tibor és Teszárek Csaba szerepel.
    A Szabadesés alkotócsapata fiatalból áll, zenéjét David Schuckart szerezte, a látványt Illés Haibo tervezte, a koreográfiát Tomin Kis Anikó készítette.
    A Lázár Helga által rendezett darabot a pénteki bemutató után január végén játsszák újra.  https://budapestbabszinhaz.hu/

MTI