Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

X-Trial - Nagy csatában nyert a címvédő Toni Bou Budapesten

X-Trial - Nagy csatában nyert a címvédő Toni Bou Budapesten X-Trial - Nagy csatában nyert a címvédő Toni Bou Budapesten
Zsiska Ferenc

A címvédő és 13-szoros világbajnok spanyol Toni Bou nyerte az X-Trial motoros ügyességi világbajnoki sorozat magyarországi futamát vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában.

 

 

    A szakág 33 esztendős sztárja a döntőben nagy küzdelemben kerekedett felül a szintén katalán Adam Ragán, akivel egyformán 15-15 hibapontot jegyeztek a hat szakaszon, Toni Bou azonban ezek közül hármat is hibapont nélkül teljesített. A harmadik pozícióban a spanyol Gabriel Marcelli zárt.
    A mostani vb-sorozatnak - két franciaországi helyszín után - ez volt a harmadik futama, a folytatásban pedig Barcelonába, Bilbaóba, Bécsújhelyre és Andorra La Vellába látogat el a mezőny.
    Budapesten nyolc motoros küzdött meg a győzelemért, közülük az első, valamint a második fordulóban is ketten estek ki, aztán következett a bronzfutam és a döntő. A pálya hat szakaszból állt, az első és a második körben egyformán öt-öt szakaszt kellett teljesíteniük a motorosoknak, a bronzcsatára egyetlen szakaszon került sor, míg a két döntős mind a hat szakaszon végigment az végső sikerért rendezett küzdelemben. A pályát a rendelkezésre álló idő alatt minél kevesebb hibaponttal kellett teljesíteni, levonás a lábletételért, valamint azért járt, ha a versenyző leesett egy akadályról, vagy ha a motornak a keréken kívül más része is érte a földet.MTI

Fotók:Zsiska Ferenc/Bevetem.eu

A versenyről Zsiska Ferenc kollégánk készített képeket: