Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megemlékeztek Terry Jonesról a Monty Python tagjai

Megemlékeztek Terry Jonesról a Monty Python tagjai

Más hírességek mellett a legendás Monty Python tagjai is megemlékeztek a kedden, 77 évesen elhunyt Terry Jonesról, a társulat egyik alapító tagjáról - számolt be róla a BBC.

 

 

    A walesi komikus színész, forgatókönyvíró, rendező szerepe hosszú sorát játszott a Monty Python Repülő Cirkusza című tévésorozatban, majd a csoport számos filmjét rendezte.
    Jones kedden hunyt el a demencia egy ritka formájában, melyet négy évvel ezelőtt állapítottak meg nála.
    A csoport egyik tagja, John Cleese a Twitteren azt írta, "nagyon sokféle tehetség és végtelen lelkesedés" jellemezte Jonest.
    A szintén Monty Python-os Eric Idle arra emlékezett vissza, mennyit nevettek együtt.
    "Halála elkeserítő azoknak, aki ismerték. Az viszont nem, azok mindig mosolyogni fognak azokon a csodálatosan humoros pillanatokon, amelyeket neki köszönhetünk" - írta.


    Terry Gilliam, aki a legendás komikuscsoport az 1976-ös Gyalog galopp című filmjét rendezte, "briliáns, állandóan kétkedő, tekintélyt nem tűrő, logikusan érvelő, de botrányosan vicces, nagylelkű és kedves embernek" írta le Jonest.
    "Senki se remélhet nála jobb barátot" - írta.
    Michael Palin hozzátette: "Terry volt az egyik legközelebbi, legértékesebb barátom. Kedves, nagylelkű, támogató, az életet szenvedélyesen élő ember volt. Sokkal több, mint generációja egyik legviccesebb szerző-előadója, igazi reneszánsz komédiás, író, rendező, történész, gyerekkönyvíró volt".

MTI