Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

WRC: Neuville megszerezte idei első győzelmét a Montén

WRC: Neuville megszerezte idei első győzelmét a Montén WRC: Neuville megszerezte idei első győzelmét a Montén
Zsiska Ferenc

Az utolsó napon dőlt el a Monte-Carlo Rali dobogója. A Hyundai sztárversenyzője, Thierry Neuville megelőzte az Ogier-Evans párost és parádés győzelemmel nyitotta WRC 2020-as szezonját.

 

 

Szoros állásról indult a Monte-Carlo Rali utolsó versenynapja, mert az első három helyezett hét másodpercen belül volt egymáshoz képest .Elfyn Evans állt az első helyen ,másodikként  Toyotával csapattársa, Sebastien Ogier , a harmadik helyen pedig Thierry Neuville állt a  Hyundai-al. A belga pilóta már a reggeli tizenharmadik, majd a következő szakaszt  is megnyerte, így az élre állt, miközben mindkét toyotás arra panaszkodott, hogy ennél nem tud gyorsabb lenni.

A Hyundai versenyzője aztán megnyerte a tizennegyedik  szakaszt is, így a power stage előtt már több mint tíz másodperc volt az előnye. Itt már lehet tudni,ha nem hibázik ,akkor megszerzi élete első Montés győzelmét.       

Az utolsó szakaszon tizedre ugyanazt  autózta, mint Ogier, úgyhogy megőrizte az első helyét és megnyerte az idei  Monte-Carlo Ralit. Evans végül 1,7 másodperccel visszacsúszott Ogier mögé, a harmadik helyre, minimálisan, de kikapott csapattársától - egyúttal a power stage-en is kevesebb pontot szerzett nála, ahol végül az erre tartalékoló Suninen lett a harmadik, Lappi pedig az ötödik.A  címvédő Ott Tanak már pénteken kiszállt a küzdelemből egy hatalmas eséssel, a többiek pedig percekkel voltak a toppilótáktól.

Videón Ott Tanak félelmetes balesete.

 

A negyedik hely így is stabilnak tűnt Sebastien Loeb számára, ám a kilencszeres világbajnok hibázott, és le is csúszott az útról és csak a nézők segítségével tudott visszatérni a versenybe. A verseny további részében ,már csak azon küzdött az elhasználódott gumikon, hogy beérjen a célba.

Kalle Rovanpera, élete első WRC-s vb-futamán (ráadásul a Montén!) az abszolút ötödik helyet szerezte meg, mert még ő is megelőzte Loeböt.

 

Izgalomból nem volt hiány a 2020-as Monte-Carlo Ralin!

Teljes eredménylista:https://www.ewrc-results.com/results/59972-rallye-automobile-de-monte-carlo-2020/?s=241674

Fotók:wrc.com