Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kettős brit siker a Papp László Budapest Sportarénában

Kettős brit siker a Papp László Budapest Sportarénában

A brit Billy Bolt nyerte a Superenduro GP elnevezésű terepmotoros világbajnokság szombat esti versenyét a Papp László Budapest Sportarénában.

 

 

    A 22 esztendős versenyző az első döntőben másodikként, majd a második és harmadik fináléban elsőként ért célba, így - a pole pozícióért kapott plusz három ponttal együtt - 58 pontot szerzett, és megnyerte a sorozat budapesti állomását. A szervezők tájékoztatása szerint a viadalra nyolcezer néző volt kíváncsi a helyszínen.

A brit Billy Bolt, a presztízs (felnőtt) kategória győztese a szuperenduro-világbajnokság magyarországi futamának eredményhirdetésén a Papp László Budapest Sportarénában 2020. február 1-jén. A hosszútávú terepmotoros verseny az egyik leglátványosabb motoros teremsport, amelyre 2019 után másodszor kerül sor a magyar fővárosban. MTI/Szigetváry Zsolt


    Bolt mögött honfitársa, Jonny Walker zárt a második helyen, a dobogó alsó fokára pedig a lengyel Taddy Blazusiak állhatott fel.
    Az Európa Kupa mezőnyében magyarok is szerepeltek, közülük Zsigovits Norbert volt a legjobb, ő egy futamot megnyert, összesítésben pedig ötödik lett.
    A Superenduro vb-sorozat mostani idényének ez volt a negyedik állomása, az összetettben Bolt vezet 227 ponttal, Blazusiak a második (209 pont), Walker a harmadik (192).

MTI