Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Közös kerékpárkölcsönző köti össze Esztergomot és Párkányt

Közös kerékpárkölcsönző köti össze Esztergomot és Párkányt

Február elsejétől használható Esztergom és Párkány közös kerékpárkölcsönző rendszere, melyet közel 300 millió forintos költséggel hoztak létre az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül - jelentették be pénteken, a párkányi városházán tartott sajtótájékoztatón.

 

 

    A kivitelező T-Systems Magyarország Zrt. képviselője elmondta, a kerékpárok tárolására 14 gyűjtőállomás létesült, melyből hat Párkányban és nyolc Esztergomban található.     Kiss Bálint projektvezető hozzátette: a "Mária Valéria Bike" nevet viselő rendszerben 60 hagyományos és 45 elektromos kerékpár bérelhető. A járműveket és a dokkolókat alvállalkozóként a Neuzer Kft. szállította.
    Az új beruházással egy időben az Esztergomban már meglévő bringakölcsönzési rendszer, az ebi is megújult és kompatibilissé vált az új rendszerrel - mondta a projektvezető. A két rendszer együtt 20 állomásból, 278 dokkolóból és 165 kerékpárból áll.
    A rendszer használatához regisztrálni kell a www.mvbike.eu oldalon. Válthatók 1, 3, valamint hétnapos jegyek. Az éves bérlet 6500 forint, a féléves 4000 forintba kerül, fizetésnél forint és euró között lehet választani.
    Szabo Eugen, Párkány polgármestere elmondta, a közös rendszer lehetővé teszi a két város lakosai, valamint a turisták számára, hogy a bérelt kerékpárt bármelyik dokkolóból kivegyék, és a tetszőleges állomáson tegyék vissza.
    Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere kiemelte, a közösségi közlekedés egy új formája még jobbá teszi az összeköttetést a két határ menti város között. Esztergom és Párkány önkormányzatai ezzel is szeretnék ösztönözni a lakosokat és a turistákat, hogy utazásaikhoz a két város területén környezetkímélő megoldásokat alkalmazzanak.

MTI

Nyitókép: Párkány, 2020. január 31. Szabó Eugen, Párkány polgármestere (k), Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere (b), Kiss Bálint, a T-Systems Magyarország Zrt. projektvezetője közösségi kerékpárokon halad át a Mária Valéria-hídon Párkányból Esztergomba 2020. január 31-én. Befejeződött a Mária Valéria Bike nyilvános kerékpárkölcsönző rendszer kiépítése Esztergom és Párkány területén. A két városban összesen 20 állomásról 165 kerékpárt lehet kölcsönözni. MTI/Kovács Tamás