Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nincs fesztivál Helperek nélkül!

Nincs fesztivál Helperek nélkül! Nincs fesztivál Helperek nélkül!
Zsiska Ferenc

Ha szeretnél önkénteskedni, érdekel az elsősegély, és szívesen kipróbálnád magad “extrém” környezetben a legjobb helyen jársz! Tárt karokkal vár a Helperek Önkéntes Segítők Egyesülete! Legyél részese egy hatalmas kalandnak,  és ismerj meg egy nagyszerű csapatot!

 

 

A Helperek Önkéntes Segítők Egyesülete közel 25 éve nyújt teljes körű egészségügyi biztosítást és drogprevenciót Magyarország legnagyobb zenei fesztiváljain (VOLT, Balaton Sound, Sziget, Strand, B. My Lake), emellett számos sport- és kulturális eseményen is jelen vannak. 

Rendszerük több lépcsős, melynek alapjául az általunk képzett járőrök szolgálnak.  Az ő feladatuk, hogy a nap 24 órájában, váltott műszakokban a fesztiválterületen járőrözve felügyeljék a szórakozókat.  Az oktatás során elsajátítják, hogy hogyan előzhetnek meg bizonyos baleseteket, hogyan láthatnak el szakszerűen kisebb sérüléseket a helyszínen, illetve melyek azok az esetek, amikor segítséget kell hívniuk.

A fesztiválterületen kihelyezett ambulanciánkon a „szakszemélyzet”, orvosok és ápolók igyekeznek teljesíteni a látogatók minden egészségügyi igényét, kívánságát.  2004 óta vezették be krízisintervenciót, amelynek lényege, hogy szakképzett pszichológusok is egész napos ügyeletet tartanak a fesztiválokon.

Mindemellett nagy hangsúlyt fektetnek a megelőzésre és drogprevencióra is, melynek alapja a szociális divízió által vezetett HAHO – Hangout-Hangover, ahol a szakszemélyzet mellett szoc. járőrök látnak el szolgálatot, illetve kihelyezett „party service” pontok is találhatóak a fesztiválokon.

Sokéves tapasztalat alapján kidolgozott egészségügyi rendszer biztosítja a gyorsaságot és a professzionális ellátást.

Jelentkezés és még több infó:http://helperek.hu/hu/

Forrás:helperek.hu

Nyitóképek:Rubin Mónika /https://www.facebook.com/monika.rubin.photography/