Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Idén is a Bondoró Fesztivállal nyitják a nyarat Kapolcson

Idén is a Bondoró Fesztivállal nyitják a nyarat Kapolcson

Színes családi programokat kínál a pünkösdi hétvégén a Bondoró Utcaszínház Fesztivál Kapolcson, ahol külföldi fellépők, különleges utcaszínházi attrakciók és vásári forgatag várja a közönséget.

 

    A szervezők közlése szerint a május 29-én nyitó Bondoró idén 6 programhelyszínen mutatja meg az utcaszínház világát. A Bondoró Porondon négy napon keresztül gólyalábasokkal, artistákkal és újcirkuszi formációkkal találkozhatnak a látogatók, de lesznek marionett előadások is. Belga és cseh fellépők, francia és olasz utcaszínházi produkciók is jelen lesznek Kapolcson, de képviseltetik magukat szerb, lengyel, ukrán, spanyol és argentin előadók is.
    Az utcaszínházi produkciók mellett koncertek is helyet kapnak az idei kínálatban. Fellép mások mellett Szabó Balázs, Beck Zoltán (30Y), Egyedi Péter (Óriás), Kollár-Klemencz László (Kistehén), valamint Szűcs Krisztián (HS7). Lesz zenés irodalmi produkció, a rendezvényt az erre az alkalomra összeálló Müller Péter Sziámi AndFriends feat. Oláh Gipsy Beat fellépése zárja.
     Mivel a rendezvény egybeesik a gyereknappal, számos gyerekprogram is szerepel a kínálatban. A közlemény szerint a MeseKert névre keresztelt bábos programhelyszínen fellép majd az Álomzug Társulás, érkezik a MárkusSzínház, a Szamárfül Projekt, valamint az Évkerék Társulatz és Fabók Mancsi is. Az állandó programok között gyerekfoglalkozások és bábkészítő workshopok is lesznek. A családi programok sorát kiállítások és geotúrák bővítik a fesztiválon.
    A négynapos rendezvény egy különleges tűzshow-val zárul.

MTI

Fotó:facebook.com