Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

5 Seconds of Summer koncert a Budapest Parkban

5 Seconds of Summer koncert a Budapest Parkban
Zsiska Ferenc

Először koncerteznek hazánkban az ausztrál popzene ügyeletes kedvencei! Az egyik legaktuálisabb és legmenőbb popsztár csapa!

 

 

5 Seconds Of Summer, ismert nevén 5SOS (ejtsd: fájv szosz) ausztrál pop rock és pop punk együttes, ami Sydney-ben alakult 2011-ben. Tagjai: Luke Hemmings (vokál, gitár), Michael Clifford (gitár, vokál), Calum Hood (basszusgitár, vokál) és Ashton Irwin (dob, vokál).

Először a YouTube-ra töltöttek fel feldolgozásokat, de igazi hírnevüket azután szerezték, miután a One Direction felkérte őket előzenekarként a Take Me Home Tour nevű turnéjukra. Az együttest fiúbandaként tartották számon a médiában, habár ezzel ők maguk nem értettek egyet. 2014 februárjában jelent meg hivatalos debütáló kislemezük, a She Looks So Perfect, ami Ausztráliában, Új-Zélandon, Írországban és az Egyesült Királyságban is toplistavezető lett.

A stúdióalbumuk 2014 júniusában jelent meg '5 Seconds of Summer' címmel, 11 országban lett #1. Ezt követően, decemberben koncertlemezt adtak ki, ami a LIVESOS címet kapta.

 5 Seconds of Summer három listavezető albumot, megannyi slágert és olyan előadókkal közös közreműködéseket tudhatnak maguk mögött, mint a Chainsmokers, Julia Michaels vagy Tom Morello. A srácok viszont töretlenül csak előre tekintenek, így a 5SOS egy új irányt mutató anyaggal készül 2020-ra, amit végre a magyar közönségnek is megmutatnak majd június 4-én a Budapest Parkban.

https://www.budapestpark.hu/events/5-seconds-of-summer-20200604