Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Múzeum+ MUNKÁCSY a Nemzeti Galériában

Múzeum+ MUNKÁCSY a Nemzeti Galériában

A február 13-i Múzeum+ apropója a Magyar Nemzeti Galéria újrarendezett Munkácsy-kiállítása, ahol eddig raktárban őrzött alkotásokkal és nemzetközi művekkel is találkozhatnak a látogatók.

 

 

A friss koncepció már önmagában is hívogató, nem beszélve arról, ha magát a kurátort is hallhatjuk tárlatvezetést tartani. Az Élő MúzeumCafé-beszélgetésen megtudhatjuk, hogy miért érnek annyit a Munkácsy-alkotások, amennyit, megismerkedhetünk a mester képeinek különleges restaurálási technikájával, ráadásul a restaurátorműhelybe is személyes betekintést nyerhetünk. Hallhatunk előadást a művészeti közegről, amelyben Munkácsy élt, zenével is megidézzük, grafológus fedi fel az írásképe mögött rejtőző embert, illetve megtekinthetjük a művész néhány eredeti használati tárgyát is. Mindehhez finom borok és stílszerű ételek társulnak – és sok minden más… Múzeum+ – valami plusz.

Belépés 17.00–21.00 óra között. A rendezvény érvényes múzeumi belépőjeggyel vagy Múzeum+ jeggyel látogatható.
A nappali kedvezmények érvényesek az estére váltott belépők esetében is.
A februári esten látogatóink állandó gyűjtemény mellett a Kihűlt világ. Farkas István (1887-1944) művészete című időszaki kiállítást is megtekinthetik ezen jegytípus megvásárlásával, vagy a helyszínen váltható 200 forintos kiegészítőjeggyel.

Az este folyamán helyszíni jegypénztárakban is lehetőség lesz belépőjegyet váltani az eseményre.

Még több infó:https://mng.hu/programok/muzeum-munkacsy