Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ozzy Osbourne lefújta turnéját!

Ozzy Osbourne lefújta turnéját!
Zsiska Ferenc

Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori énekese lefújta észak-amerikai turnéját, hogy Parkinson-kórját kezeltesse - írja a BBC hírportálja.

 

 

    A 71 éves rocklegenda, aki egy januári interjúban tárta fel, hogy a Parkinson-kór egyik enyhébb típusában szenved, áprilisban Svájcba utazik orvosi konzultációra és az azt követő kezelésre.
    A brit születésű, de az Egyesült Államokban élő sztár május végén lépett volna színpadra Atlantában.
    "Sajnos április előtt nem tudom elkezdeni a kezelést Svájcban és a kúra 6-8 hetet vesz igénybe" - idézi Osbourne-t a közlemény, amelyet kedden tettek közzé a zenész Facebook-oldalán.
    A januári interjúban Osbourne elmondta, hogy a betegséget tavaly áprilisban diagnosztizálták nála egy esést követően. "Szörnyű kihívás volt számunkra, műtétet kellett végrehajtani a nyakamon, ahol minden ideg roncsolódott" - mondta akkor a sztár.
    Az esést követően Osbourne már elhalasztotta egyszer az egyesült államokbeli turnéját.
    Mostani döntését azzal indokolta, hogy nem akar belevágni egy koncertsorozatba, aztán az utolsó pillanatban lemondani a fellépéseket, mert az nem lenne korrekt a rajongókkal szemben.
    Az Osbourne házaspár a múlt hónapban azt is elmondta, hogy azért utaznak Svájcba, mert az Egyesült Államokban már minden kezelési lehetőséget kimerítettek.
    A Parkinson-kór neurodegeneratív betegség, amely jelenleg nem gyógyítható. A gyógyszerek csak lassítják a folyamatot, de nem orvosolják a kórt.
    Osbourne a tervek szerint legközelebb október végén lép színpadra Newcastle-ben, nagy-britanniai turnéjának első állomásán.
    Ordinary Man című új albuma pénteken jelenik meg.

MTI