Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Irodalmi esteket rendeznek az Akvárium Klubban

Irodalmi esteket rendeznek az Akvárium Klubban

Majdnemek címmel irodalmi estsorozat indul szerdán Budapesten, az Akvárium Klubban.

 

 

    Klasszikus felolvasás helyett egyfajta zenei-irodalmi show keretében esik szó kortárs irodalmi művekről. Szubjektív kapcsolódási pontokon és személyes sztorikon keresztül ismerhetik meg az érdeklődők az alkotásokat. Rendhagyó irodalomórát is kínál a klub végzős gimnazisták számára, Akvárium Literatúra címmel - közölték a szervezők az MTI-vel.
    Az esti előadás-sorozat keretében mindig egy-egy témát dolgoznak fel két-három ismert színésszel és egy zenésszel. Az első alkalommal, február 26-án Lackfi János átiratai lesznek a középpontban Hámori Gabriella, Törőcsik Franciska, Hajdu Steve és Kollár-Klemencz László feldolgozásában. A rendező Seres Tamás.
    Délután Akvárium Literatúra címmel rendhagyó irodalomórát kínálnak érettségire készülő középiskolásoknak. A Literatúra keretében minden alkalommal egy-egy költő szabálytalan portréját dolgozzák fel teljesen egyedi módon négy szereplővel: két színész, egy zenész és az adott költőhöz szorosan kötődő irodalmár társaságában. Az első alkalom témája Kosztolányi Dezső.

MTI