Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Dobosok Farsangja szombaton Budapesten

Dobosok Farsangja szombaton Budapesten
Zsiska Ferenc

Huszonötödik alkalommal rendezik meg szombaton Budapesten a Dobosok Farsangját, amelyen koncert, hangszerkiállítás és mesterkurzusok is várják az érdeklődőket a Vigyázó Sándor Művelődési Központban - hangzott el az M1 aktuális adásában.

 

 

    Az elmúlt években több mint 700 magyar és külföldi előadó fordult meg a farsang színpadán - mondta az adásban Martonosi György, a rendezvény főszervezője.
     Elmondta, hogy az elmúlt huszonöt évben a szervezés során fő szempontjuk az volt, hogy az esti koncerten egyszerre mutatkozhasson be három generáció. Idén inkább a mesterkuzusokra helyeződik a hangsúly neves tanárok és előadóművészek közreműködésével.
    Sok más mellett Szanyi János a dobolás rendszereiről, Tatai Tamás pedig a Led Zeppelin egykori dobosának, John Bonhamnak a trükkjeiről tart előadását. Fazekas András a rockdobolás alapjaiba ad betekintést az érdeklődőknek, míg Szendi Gábor dobkurzust tart. Martonosi György kiemelte, hogy a mesterkurzusokkal inkább a fiatalokat célozzák meg.
    Az esti háromrészes koncerten fellép többek között Borlai Gergő, Geröly Matyi, Solti János a Magyar Atommal, míg Czimerman Csaba Hutchky & Stars-al áll színpadra. A fiatalok közül Fazekas Tamás History of drumming elnevezésű produkciója a múlt század elejétől a mai sztárokig, a legérdekesebb előadókat idézi meg a színpadon, de a fellépők között van Mészáros Magor, valamint Lehárt Erik, a Dobmánia tábor győztese is.
    "Figyelünk arra, hogy olyanok is felléphessenek, akinek különben nincs lehetőségük ilyen nagy színpadra kerülni, itt viszont megmutathatják magukat" - emelte ki Martonosi György.

MTI