Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Campus Fesztivál: hétmilliós adomány a debreceni idősek és csökkentlátók otthonainak

Campus Fesztivál: hétmilliós adomány a debreceni idősek és csökkentlátók otthonainak
Zsiska Ferenc

A tavalyi debreceni Campus Fesztivál nyitófogadásán összegyűjtött több mint hétmillió forintos adománnyal támogatták a fesztivál szervezői a helyi idősek, illetve csökkentlátók otthonainak lakóit; a támogatásból közösségi teret, internetsarkot hoztak létre, valamint speciális hang- és vetítéstechnikai berendezéseket vásároltak az intézmények számára - közölte a fesztivált szervező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője.

 

 

 

    Miklósvölgyi Péter közleményében emlékeztetett rá: a zenei sokszínűség és a fesztiválozók igényeit kiszolgáló szolgáltatások mellett évről évre fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást. A 2019-es szezonban a szervezők a Campus nyitófogadásán több mint hétmillió forint támogatást gyűjtöttek össze, a befolyt összegből megvalósult fejlesztések a napokban értek véget.  
    Az összeg több mint száz eszköz beszerzését tette lehetővé, a két intézmény ebédlőiben például kialakítottak egy-egy klimatizált közösségi teret, ahová filmnézésre, rendezvények megtartására alkalmas hangtechnikai és vetítéstechnikai eszközöket telepítettek. Szintén mindkét intézményben internetsarkot hoztak létre, ami a lakók kapcsolattartását is segíti a távol élő rokonaikkal. Az idősek otthonában, a demens részlegen egy új, speciális hangrendszerrel lehetővé tették a zeneterápiás foglalkozások megtartását - ismertette a részleteket Miklósvölgyi Péter.
    Elmondta azt is, a Campus Fesztivál programkínálatával és látogatószámával már évek óta a legnagyobb hazai nyári fesztiválok közé tartozik. Debrecen legnagyobb kulturális eseményére 2019-ben 114 ezren látogattak el, összesen 18 programhelyszínnel készültek a szervezők, a sokszínűség, a biztonság, a komfortosság és a környezetvédelem jegyében.
    Az idei Campus Fesztivál előkészületi már zajlanak: hamarosan bejelentik, hogy 2020-ban kik lesznek azok a világsztárok és hazai előadók, akik július 22-től Debrecenbe érkeznek - jelezte Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató.

MTI