Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hétfőtől pótlóbusz jár a fogaskerekű helyett

Hétfőtől pótlóbusz jár a fogaskerekű helyett

Pótlóbusz jár a fogaskerekű helyett hétfőtől várhatóan április 9-ig pályafelújítás miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

 

 

    A közlemény szerint a vonal Városmajor és a Szent János Kórház közötti szakaszán a pályasínt és a fogasléceket cserélik.
    A Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A jelzésű, a Királyhágó tér és a Svábhegy között a 212-es autóbusszal lehet utazni, amelyekhez kapcsolódva a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, gyermekvasút között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik.
    Az alsó szakaszon található megállóhelyek hétfőtől szombatig a 60A és 60B jelzésű járatokkal is elérhetők - írták.
    Tudatták: a 60A és a 60B pótlóbusz munkanapokon reggel 6 és 9, valamint délután 15 és 18 óra között az előre meghirdetett menetrend szerint indul. Hétköznap a többi napszakban, valamint szombaton egész nap pedig igényvezért, Telebusz-rendszerben közlekedik, azaz csak akkor indul el, ha erre az utasok részéről igény jelentkezik.
    A 60-as, 60A és 60B pótlóbuszokon nem lehet kerékpárt szállítani, a 212-es autóbuszon viszont hétköznap a Királyhágó tér és a Svábhegy végállomás között, valamint hétvégén a teljes vonalon igen.
    A pótlóbuszokra a fogaskerekűn érvényes normál díjszabás vonatkozik, a 21-es, a 21A és a 212-es buszra átszálláskor pedig nem kell új jegyet kezelni - olvasható a közleményben.
    A fogaskerekű pótlásáról további információk a BKK Futár alkalmazásában érhetőek el.

MTI