Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tom Coronel idén Audival idul a WTCR-ben!

Tom Coronel idén Audival idul a WTCR-ben!
Zsiska Ferenc

Tom Coronel idén arra törekszik, hogy az 500. túraautós versenyét is teljesítse a WTCR 2020-as idényében.

 

 

Tom Coronel egy igazi Showman, a motorsport karizmatikus alakja, versenyző, vállalkozó, tévés személyiség és YouTube sztár, nem hagyta ki a FIA World Touring Car egyetlen szezonját sem, mióta a WTCC 2005-ben újjáéledt, és továbbra is a túraautós világ egyik legnépszerűbb tagja.

2020-ban az eddigi legjobb Dakar- helyezéssel kezdte az évet, ikertestvérével a volán mögött, az előkelő 27. helyen értek célba a legendás viadalon. Fotó:Facebook.com

 

A 47 éves Coronel most már teljes mértékben a közelgő WTCR sorozatra összpontosít. Idén továbbra is a belgiumi Comtoyou Racing csapatával versenyez, egy Audi RS 3 LMS volánja mögött.

" Számomra fontos az, hogy hosszabb ideig versenyezzek ugyanazzal a csapattal" – mondta Coronel. „Tavaly Comtoyou és én jól tudtunk együttműködni. Az együttműködés mindkét fél számára kellemes volt, és most az idei évben váltottuk egy új autóra, az Audira. A csapatnak is van tapasztalata ezzel a márkával, és nekem is. 2001-ben a Le Mans 24 órás versenyén versenyeztem egy Audival.”

Coronel az idei szezonban új rajtszámmal vesz részt a WTCR futamain, 2019-ben az 50-es számmal versenyzett a szponzora, DHL fél évszázados fennállásnak tisztelegve. 2020-ban a 31-et használja, mert ez lesz a 31. versenyszezonja. Coronel az eddigi karrierje során összesen 484 versenyen indult idáig. A közelgő szezonra tervezett 20 WTCR versennyel az idén összesen meghaladja az 500. versenyét is. Ez egyedülálló teljesítmény a túraautózás világában.

ZsF.

Nyitókép:WTCR Media