Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tour de Hongrie - Indul a terepkerékpáros világbajnok csapata

Tour de Hongrie - Indul a terepkerékpáros világbajnok csapata

Rajthoz áll a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen Mathieu van der Poelnak, a cyclocross (terepkerékpár) világbajnokának csapata.

 

 

    A szervezők csütörtöki bejelentése kiemelte: van esély arra, hogy az Alpecin-Fenix prokontinentális csapatának sorában ott lesz a klasszis holland versenyző, aki február elején nagy fölénnyel nyerte a dübendorfi terepkerékpár vb-t, tavaly Európa-bajnok lett hegyikerékpárban, míg 2018-ban az országúti mezőnyversenyben szerzett ezüstérmet a kontinensviadalon.
    Szilasi László, a Tour de Hongrie versenyigazgatója elmondta: továbbra is tárgyalnak az Alpecin-Fenix vezérkarával Van der Poel indulásáról, amely attól is függ, hogy a holland kerékpáros idei nagy céljainak megvalósításához illik-e majd a magyar viadal, amelyet május 13. és 17. között rendeznek.
    Az idén 861 kilométer össztávú Tour de Hongrie mezőnye minden eddiginél erősebb lesz, ennek egyik oka, hogy a Tour de Hongrie két nappal azt követően rajtol, hogy Magyarországon rendezik május 9. és 11. között a Giro d'Italia első három szakaszát. Így az amúgy is Magyarországon tartózkodó World Tour-csapatok szívesen neveztek a magyar körversenyre is.
    Tavaly négy prokontinentális istálló vett részt a viadalon, idén ebből a kategóriából immár hat, míg az élvonalat jelentő World Tourból hét csapat jelezte indulási szándékát. A sportág csúcskategóriájából már biztosan tagja a 21 csapatos mezőnynek az Asztana, a Trek-Segafredo, a Peák Barnabással érkező Mitchelton-Scott, a Jumbo-Visma, a CCC, a Bahrain McLaren és az Israel Start-Up Nation is.
    A szervezők bejelentése szerint 11 olyan csapat lesz, amely az olasz és a magyar körversenyen is részt vesz. A Tour de Hongrie-n nyolc-nyolc World Tour- és prokontinentális istálló indul, négy kontinentális együttes és a magyar válogatott mellett.

MTI

Fotó:100percent.com