Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Már lehet pályázni kerékpáros túrák támogatására

Már lehet pályázni kerékpáros túrák támogatására

Már lehet pályázni az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) "Kerékpárral 7 határon át" programjának forrásaira. Az országhatáron átnyúló kerékpáros túrák megszervezéséhez - amire április elejéig lehet pályázatot benyújtani - 28 millió forintnyi támogatást biztosít a szaktárca.

 

 

 

    Az ITM szombati közleménye szerint az önkormányzati és civil szervezők számára meghirdetett program célja a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpározás népszerűsítése, a szomszédos országokkal - különösen azok magyarlakta térségeivel - fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítése.
    A támogatott rendezvények útvonalát úgy alakítják ki, hogy a túrák résztvevői megismerkedhessenek a határ menti régiók, települések kulturális, történelmi, építészeti és természeti értékeivel.
    A pályázat teljes körű lebonyolítását - az ITM megbízásából - a KTI Közlekedéstudományi intézet Nonprofit Kft. végzi.
    A kiírásra magyarországi és határon túli egyesületek, közalapítványok, települési önkormányzatok vagy intézményeik pályázhatnak. A rendelkezésre álló 28 millió forintos keretből pályázatonként legfeljebb félmillió forint nyerhető el.
    Részletes információk és pályázati felület a http://www.kti.hu/7hataron/ oldalon található.

MTI