Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Világ egyik leghíresebb motorversenyén indul Györfi Alen

Világ egyik leghíresebb motorversenyén indul Györfi Alen
Zsiska Ferenc

A 2007-ben Európa-bajnok Györfi Alen az elmúlt évhez hasonlóan az idén is rajthoz áll a világ egyik leghíresebb hosszú távú gyorsaságimotoros versenyén, a szombaton sorra kerülő Daytona 200-on, amelyen egy évvel ezelőtt 13. lett.

 

 

    A Forty Racing szerdai közleménye szerint a 30 éves pilóta egy Yamaha R6-ossal vág neki a 200 mérföldes (322 kilométeres) versenytávnak, amelyet 57 kör alatt teljesít majd a mezőny a félig dőlt, félig normál egyesült államokbeli pályán.
    Györfi tavaly 64 induló közül lett 13., az idén pedig ennél jobb eredményt szeretne elérni - ezúttal 76 motoros áll rajthoz a legendás viadalon.
    Az elmúlt 82 év alatt Györfin kívül csak egy magyar, a 2015-ben tragikus körülmények között elhunyt Bitter Sándor szerepelt a Daytona 200-on, ő 2003-ban 14. lett.
    "Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy az idén jobb eredményt érjek el, mint tavaly, a versenymotor a szerelőimnek köszönhetően tökéletes állapotban van, én pedig egy spanyolországi edzőtáborban készültem fel a versenyre" - mondta az MTI-nek Györfi, hozzátéve, hogy az időjárás-előrejelzések szerint 30 Celsius fokos hőségben rendezik majd a viadalt.
    "A mezőny a tavalyinál népesebb és erősebb is lesz, a 76 rajthoz álló motorosból 10 korábban már nyert itt" - nyilatkozta a magyar versenyző, akinek a Facebook-oldalán élő közvetítésben tudják majd követni a szurkolók a futamot.

MTI