Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az autósportban elsősorban halasztásokra készülnek

Az autósportban elsősorban halasztásokra készülnek
Zsiska Ferenc

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) a hazai és a hazai rendezésű nemzetközi események tekintetében is elsősorban halasztásra és nem törlésre készül a koronavírus-járvány miatt Oláh Gyárfás elnök szerint.

 

 

    A sportvezető az M4 Sport Sporthíradó című műsorának csütörtöki adásában azt mondta, az országos ralibajnokság szerdán lemondott nyitóversenyét, a március végére tervezett Eger-ralit szeretnék az év második felében pótolni.
    "A világban, Európában és Magyarországon kialakult jelenlegi helyzetben alkalmazkodnunk kell a hatóságok iránymutatásaihoz, de bízunk abban, hogy akár már április végétől, vagy május elejétől lesz lehetőségünk versenyeket rendezni" - mondta Oláh Gyárfás. Hozzátette, a rali Európa-bajnokság (ERC) Azori-szigetekre tervezett idei első versenyét szintén elhalasztják, és a jelenlegi állás szerint az ERC szezonja május elején, a Kanári-szigeteken kezdődik.
    "A nemzetközi sorozatoknál még több szempontot kell figyelembe venni, a résztvevő csapatoknak, versenyzőknek ugyanis utazniuk is kell a helyszínre, ami tovább bonyolítja a helyzetet" - nyilatkozta Oláh Gyárfás.


    A sportvezető arról is beszélt, hogy a túraautó-világkupa és a gyorsasági kamion Európa-bajnokság április végére, a Hungaroringre tervezett közös szezonnyitó versenyhétvégéjét szintén halasztani kell, mivel már a résztvevők száma meghaladja az 500 főt, amelyben a magyar kormány maximalizálta a megrendezhető szabadtéri rendezvények létszámát.
    "Az esemény új időpontjának a keresése folyamatban van, de ebben, illetve a legtöbb esetben is számos körülményt kell figyelembe vennünk, ezért a versenynaptár újraszervezése nagy kihívás lesz" - mondta Oláh Gyárfás.
    Turán Frigyes Európa-bajnoki futamgyőztes raliversenyző azt mondta, "elfogadják és megértik" a halasztást, mert most "egyértelmű, hogy a biztonság és az emberek egészsége a legfontosabb".
    "Nagyon készültünk az idénynyitó egri versenyre, de bele kell nyugodnunk a rendkívüli körülményekbe. Bízunk abban, hogy minél hamarabb lecsendesedik a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet, és egy későbbi időpontban sikerül pótolni az Eger-ralit, ahogyan ez a nívós verseny megérdemli" - mondta az MTI-nek a Shell Helix Ultra csapatának pilótája.

MTI

Fotó:Zsiska Ferenc/ Bevezetem.eu - WTCR 2019