Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bábelőadások szombatonként a Budapest Bábszínház Youtube-csatornáján

Bábelőadások szombatonként a Budapest Bábszínház Youtube-csatornáján

Szombatonként délelőtt a gyerekek, este a felnőttek számára tesz közzé egy-egy korábbi produkciót Youtube-csatornáján a vírushelyzet miatt zárva tartó Budapest Bábszínház.

 

 

    A sorozatot március 21-én, szombaton kezdik el a bábszínházi világnap alkalmából - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Mint Ellinger Edina igazgatót idézik, kényszer szülte ezt a helyzetet, de jó alkalom arra, hogy visszaidézzék az elmúlt 70 év emblematikus előadásait. Nem csak a gyerekeket várják a képernyő elé, hanem a felnőtteket is, hiszen a színház szlogenje: a báb nem korosztály, hanem műfaj.
    Szombaton 11 órakor Jeli Viktória és Tasnádi István Rozi az égen című előadása látható, amelyet 2010-ben mutatott be a Budapest Bábszínház Tengely Gábor rendezésében.
    Jeli Viktória és Tasnádi István Rozi lányának hatodik születésnapjára született a mese, amelyből aztán a Pagony Kiadónál könyv, a bábszínházban előadás lett. "A szülinapos azóta felnőtt, de a mese az elveszett születésnapról, a kalandozás a csillagképek között ma is ugyanolyan vicces és izgalmas, mint a bemutató idején" - olvasható a színház ajánlójában.
    Az előadásban Rozit Ellinger Edina alakítja, Cicaként Kovács Marianna, Apa szerepében Ács Norbert, Anyaként Kovács Judit látható.
    Este 19 órakor az ifjúságot és a felnőtteket várják a képernyő elé, a Christian Morgenstern művei alapján készült Bitódalok című előadásra. Tíz éve mutatták be a német költő nonszensz verseire komponált, felnőtteknek szóló darabot, amely a Budapest Bábszínház újkori történetének emblematikus produkciója lett. Egy fiatal alkotóközösség friss és örömteli csapatmunkájaként született, és fődíjat nyert a Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztiválon - idézik fel a közleményben.
    Mint kiemelik, Veres András rendezése ma is hivatkozási alap, a kortárs felnőttbábszínház egyik első fecskéje. A darabot Ács Norbert, Kovács Judit és Teszárek Csaba játssza.

MTI

borítókép:illusztráció