Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ma van Halak napja!

 Ma van Halak napja!

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) közleménye.
 

 

 

 A Magyar Haltani Társaság, a Magyar Országos Horgász Szövetség, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet, az Agrárminisztérium Halgazdálkodási Főosztálya és az Akvaristák Magyarországi Egyesülete 2020. március 20-án negyedik alkalommal ünneplik meg a Halak Napját, melynek elsődleges célja a halak további népszerűsítése, mert megítélésünk szerint még ma sem mindig kapják meg a társadalomtól azt a figyelmet, amelyet jelentőségüknél fogva megérdemelnének.

Szendőfi Balázs 2018-ban bemutatott természetfilmje a Tátra vadvizeiről. Még abban az évben elnyerte a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját, az Európa Kék Szalagja díjat, továbbá a MOHOSZ különdíját.


    Terveink szerint ezen a napon, illetve e nap naptári környezetében valamennyi halakkal kapcsolatban álló, vagy azokkal akár csak érintőlegesen is foglalkozó szervezet a saját profiljának legjobban megfelelő módon hívhatja fel a figyelmet a halakra, azok megbecsülésére és a halakkal, az élőhelyekkel kapcsolatos általános és aktuális témák, feladatok jelentőségére.(OS)

Szendőfi Balázs 2019-ben bemutatott természetfilmje.Ez a videó egy-egy részletet tartalmaz A szőke tó című filmsorozat négy részének mindegyikéből.

Címkék