Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Újabb elemekkel bővült a szarvasi Mini Magyarország Makettpark

Újabb elemekkel bővült a szarvasi Mini Magyarország Makettpark

Hat új makettel bővül március 20-tól a szarvasi Mini Magyarország Makettpark.

 

 

 

    Mint írják, a füzéri várral, a sárospataki Rákóczi-várral, a vizsolyi református templommal, a tiszadobi Andrássy-kastéllyal és a látogatók kívánságára a hortobágyi kilenclyukú híddal és a nagycsárdával bővül a látnivalók köre. Emellett nő a Magyarország leghosszabb szabadtéri vasútmodell-pályáján lévő vonatok száma is.  A park üzemeltetői nyárra újabb makettekkel és animációkkal készülnek. Az újdonságok mellett folyamatosan zajlik a meglévő makettek hangzóvá, mozgóvá alakítása is - teszik hozzá.

A tiszadobi Andrássy-kastély 1:50 méretarányú makettje a szarvasi Mini Magyarország makettparkban 2020. március 20-án. A park újabb hat elemmel, a Hortobágyi Kilenclyukú híd, a füzéri vár, a vizsolyi református templom, a sárospataki Rákóczi-vár, a tiszadobi Andrássy-kastély és a hortobágyi nagycsárda makettjével bővült.Fotó: MTI/Rosta Tibor


    A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország Makettpark 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős turisztikai beruházásaként. A park hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. Folyamatosan bővül újabb épületekkel és látványosságokkal, így 2015-től Erdély nevezetességeit, 2016 óta a Felvidék, 2017-től Kárpátalja és 2019-től az Őrvidék történelmi titkait és építészeti kuriózumait tekinthetik meg a látogatók.


    A park interaktív, nemcsak a tihanyi visszhangot, hanem többek között a pécsi dzsámiból a müezzin énekét, az Operaházból - a szarvasi születésű - Melis György híres áriáját, Kodály Zoltán Háry János című daljátékának Toborzó dalát is megszólaltathatják a látogatók. Itt található az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózata is, amelyen a magyar vasúttörténet legszebb vonatait a látogatók indíthatják el.
    A makettpark látogatóinak száma 2019-ben meghaladta a 125 ezret.

MTI

Nyitókép:2020. március 20. A sárospataki Rákóczi-vár 1:60 méretarányú makettjét fényképezi egy látogató a szarvasi Mini Magyarország makettparkban 2020. március 20-án. A park újabb hat elemmel, a Hortobágyi Kilenclyukú híd, a füzéri vár, a vizsolyi református templom, a sárospataki Rákóczi-vár, a tiszadobi Andrássy-kastély és a hortobágyi nagycsárda makettjével bővült.