Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Francia forradalom, sokszögek és szövegszerkesztés az M5 szerdai oktatási programjában

Francia forradalom, sokszögek és szövegszerkesztés az M5 szerdai oktatási programjában

Francia forradalom, sokszögek és szövegszerkesztés az M5 szerdai oktatási programjában, amellyel a csatorna az otthon tanuló diákoknak igyekszik segíteni - közölte az MTVA sajtóosztálya kedden.

 

 

    A közlemény szerint szerda reggel 8 órakor kezdődik az Alsós - Sulikalandok című műsor, ahol matematikával foglalkoznak. Az első osztályosok játékos formában ismerkedhetnek meg a húszas számkörrel, míg a másodikosok az osztás, szorzás világában kalandozhatnak.
    A Felsős című műsort ezúttal elsősorban a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánlják. A 8.30-kor kezdődő nyolcadikosoknak szóló adásban több tantárgyat is érintenek: biológiából a sejtek anyagcseréjét, történelemből a hidegháború kezdetét, a földrajzi percekben pedig a különböző éghajlati övek jellegzetességeit veszik át. Ezután szintén a 8. osztályos magyar nyelv- és irodalomból a kulturált vitatkozás szabályairól tudhatnak meg többet. Hatodikos történelemből a francia forradalom első szakaszáról lesz szó, hetedikes fizikából pedig az erőről és annak fajtáiról. Erkölcstanból a reklám kialakulásáról, hatásmechanizmusáról, etikájáról tanulhatnak a 6. osztályosok, majd állampolgári ismeretek következik nyolcadikosoknak, ahol a diktatúráról lesz szó - írták.
    Hozzátették: 11.30-tól a nyelvtanulásé a főszerep, a Szólalj meg! című sorozatban az angol és az olasz nyelvvel foglalkoznak majd.
    Érettségi műsorukat 12.30-kor kezdik magyar nyelvtannal, ahol a magyar helyesírás alapelveit boncolgatják, majd matematikából a sokszögeket vizsgálják meg közelebbről. Biológiából az anyagszállítás és kiválasztás evolúciójáról tanulnak, informatikából pedig elkezdik átvenni a szövegszerkesztés témakörét. Történelemből a kereskedelemről és a céhekről lesz szó, bemutatják a középkori ipari termelés kereteit és a távolsági kereskedelem sajátosságait - tudatták.
    A Mindenki Akadémiája éjféltől látható, amelyben arra keresik a választ, hogyan képes tanulni az agy. Az adást reggel 7.30-tól megismétlik - olvasható a közleményben.

MTI

Címkék