Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

NHL - Crosbyt tartják a társak a legsokoldalúbbnak

NHL - Crosbyt tartják a társak a legsokoldalúbbnak

Sidney Crosbyt, a Pittsburgh Penguins kanadai sztárját tartják a legsokoldalúbb játékosnak az észak-amerikai profi jégkorongligában - derült ki az NHL-ben játszók szavazatai alapján.

 

 

    A felmérésből kiolvasható, hogy a háromszoros Stanley Kupa-győztes (2009, 2016, 2017) Crosby a voksok 45,56 százalékával győzött. A második helyen a Boston Bruins csatára, Patrice Bergeron végzett 25,44 százalékkal, harmadik a Florida Panthers támadója, Aleksander Barkov (7,5), negyedik a címvédő St. Louis Blues játékosa, Ryan O'Reilly (5,33).


    Ugyancsak első lett Crosby abban a kategóriában, ahol a társak arra szavazhattak: ki lenne biztosan a csapatukban, ha egyetlen mérkőzést kellene megnyerniük. Ebben 44,03 százalékkal végzett az élen, míg az Edmonton Oilers támadója, Connor McDavid lett a második 30,53 százalékkal.
    McDavid lett a legjobb csatár 68,35 százalékkal, Crosby a második (14,93), és a Colorado Avalanche sztárja, Nathan MacKinnon a harmadik (6,65).
    A legjobb hátvéd Victor Hedman, a Tampa Bay Lightning svéd légiósa (37,88), második a Washington Capitalst erősítő John Carlson (21,35), és a Nashville Predators svájci védője, Roman Josi lett a harmadik (9,04).
    A kapusok között Carey Price úgy kapta meg a szavazatok 41,55 százalékát, hogy a Montreal Canadiensszel évek óta nem tudott kimagasló eredményt elérni. Második lett a Tampa orosz sztárja, Andrej Vaszilevszkij (17,09), harmadik pedig a Vegas Golden Knights hálóőre, Marc-Andre Fleury (8,93).
    A bostoni Brad Marchant abban lett első, hogy kit tartanak a legjobbnak a "legutálatosabb" játékosok között.
    Az NHL-esek szavazhattak arra is, hogy az aktív, illetve a már visszavonultak közül ki az, akit a legjobban szeretnének látni a jégen játszani. Ebben az edmontoni Wayne Gretzky bizonyult a legjobbnak (31,83 százalék), a bostoni Bobby Orr a második (14,99) és a pittsburghi Mario Lemieux a harmadik (9,24).

MTI