Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Pénteken új, tanároknak szóló sorozattal jelentkezik az M5

Pénteken új, tanároknak szóló sorozattal jelentkezik az M5

Pénteken új, tanároknak szóló sorozattal jelentkezik az M5 kulturális csatorna.

 

 

 

    Azt írták: a Netorika című ötrészes sorozat a tanároknak igyekszik praktikus tanácsokat adni a digitális oktatásra.
    A 20.25-kor kezdődő műsor a távoktatás és az online kommunikáció területére kalauzolja az érdeklődőket. Hoványi Márton retorikatréner többi között abban segít a nézőknek, hogyan érdemes felvenni egy otthoni oktatási videót, miként bánjanak a hangerővel, de tippeket ad arra is, milyen praktikus eszközöket használjanak a felvételnél.
    Az MTVA sajtóosztálya emlékeztetett: az M5 oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat.
    A pénteki műsorról azt közölték, hogy 8-kor kezdődik az Alsós - Sulikalandok című műsor, ahol az első osztályosok az évszakokról tanulhatnak, a másodikosok pedig megismerkedhetnek az egészséges táplálkozás alapjaival.
    A Felsős című műsort ezúttal elsősorban a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánlják. 8.30-kor 6. osztályos természetismerettel kezdenek: a természetes vizek élővilágával foglalkoznak. Utána irodalom következik 7. osztályosoknak, Weöres Sándor Himnusz a Naphoz című versével a főszerepben, majd történelemből a két világháború közötti Németországról és Hitler hatalomra jutásáról tanulhatnak a hetedikesek - ismertették.
    Ezután a súlyról, mint fizikai fogalomról tudhatnak meg sok érdekességet a hetedikes diákok. A hatodikosok erkölcstanból a tulajdon fogalmával ismerkedhetnek meg részletesebben, a nyolcadikosok pedig a társadalom működéséről és a társadalmi együttélésről tanulnak majd.
    Nyelvtanulás következik 11.30-tól: a Szólalj meg! című sorozatban ez alkalommal az angol és az orosz nyelvvel foglalkoznak.
    Az érettségi műsort 12.30-kor magyar nyelv és irodalommal, azon belül szónoklattannal kezdik, a nézők megtudhatják, milyen egy jó szónok, és hogyan fejleszthető ez a képesség. Ezután matematika és térgeometria következik, ahol a hasábokról és hengerekről lesz szó.
    Informatikából a szövegszerkesztés szabályainak tanulását folytatják, földrajzból a globalizációval fognak foglalkozni, történelemből pedig bemutatják a felvilágosodás eszmerendszerét - írták.
    A Mindenki Akadémiája éjféltől látható, a pénteki műsorban Nagy Balázs geográfus, klímakutató a klímaváltozás hatásairól, a jégtakarók olvadásáról számol be. Az adást szombat reggel 7.30-tól megismétlik.

MTI

Címkék