Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az augusztus 8-9-i hétvégén lehetnek az atlétikai országos bajnokságok

Az augusztus 8-9-i hétvégén lehetnek az atlétikai országos bajnokságok

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) úgy döntött, hogy idén az augusztus 8-9-i hétvégét teszi szabaddá a nemzeti szövetségek számára, hogy megrendezzék országos bajnokságaikat.

 

 

 

    A WA pénteki közleménye szerint a sportolói bizottsággal, a kontinentális szövetségekkel és nemzetközi viadalok szervezőivel történt egyeztetéseken állapodtak meg arról az időpontról, amikor semmilyen nemzetközi viadalt nem rendeznek világszerte, hogy az országos bajnokságokra miden atléta a hazájába utazhasson.
    A szövetség kiemelte, hogy a sportolók egyértelműen szeretnék, ha versenyezhetnének a nyáron, abban az esetben, ha a koronavírus-járvány okozta helyzet ezt lehetővé teszi. A WA pedig szintén arra törekszik, hogy lehetőséget adjon az atlétáknak a versenyzésre idén.
    Sebastian Coe, a WA elnöke elmondta, hogy természetesen az atlétika is ki van téve a jelenlegi helyzetnek, de szeretnének reményt adni a sportolóknak, egyúttal felkészülni a járvány utáni folytatásra, ezért átdolgozzák a versenynaptárat. A versenyszezon e szerint augusztus és október között tart majd, a nemzetközi megméretések az országos bajnokságokat követően kezdődnének.
    A Gyémánt Liga és a Kontinentális Kör (Continental Tour) módosított menetrendjét április végéig határozzák meg. Az utóbbi széria legmagasabb, arany jelölésű osztályába tartozik a székesfehérvári Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj, melyet eredetileg július 7-én rendeztek volna meg.
    A közlemény szerint arról is döntés született, hogy a jövő évi országos bajnokságokra két júniusi hétvégét tett "védetté" a WA: június 5-6-át és június 26-27-ét. Az ob-kat így még mindenképpen a tokiói olimpia kvalifikációs időszakának vége (2021. június 29.) előtt meg lehet tartani.

MTI

Címkék