Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Újabb egészségügyi védőeszközök érkeztek Budapestre

Újabb egészségügyi védőeszközök érkeztek Budapestre

A kora reggeli órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten, 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Sanghajból - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfő reggel a Facebook-oldalán.

 

 

 

    Szijjártó Péter azt írta: a vírus nincs tekintettel az ünnepeinkre, ezért a Kína-Magyarország légihídnak húsvétkor is üzemelnie kell, a kórházak, a rendelők, valamint a rendőri és katonai egységek egészségügyi eszközökkel történő biztonságos ellátásáért.
    Kitért arra is, hogy a kínai vámszabályok tovább szigorodnak a minőségre vonatkozó előírások garantálásáért, mindezekhez alkalmazkodva történik az újabb szállítmányok előkészítése.

 A Kínából érkezett újabb egészségügyi védőfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 13-án. A kora reggeli órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten, 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Sanghajból a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A kormany.hu által közreadott kép. MTI/Botár Gergely/ kormany.hu

 

"Húsvéthétfőn különösen nagy tisztelettel gondolunk azokra, akik a világjárvánnyal szembeni egészségügyi védekezésben vesznek részt és azokra, akik ebben a nehéz helyzetben gondoskodnak hazánk biztonságáról". Az ő munkájukhoz feltétlenül szükséges, hogy a védőfelszerelések beszerzése folyamatos legyen - hangsúlyozta Szijjártó Péter.
MTI

 

Nyitókép: Újabb egészségügyi védőfelszerelés-szállítmány érkezett Kínából a Liszt Ferenc-repülőtérre a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2020. április 13-án. A kora reggeli órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten, 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Sanghajból. A kormany.hu által közreadott kép. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Botár Gergely/ kormany.hu

Címkék