Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Talmácsi szerint lesznek idén MotoGP futamok

Talmácsi szerint lesznek idén MotoGP futamok

 Talmácsi Gábor szerint lesznek futamok idén a gyorsaságimotoros-világbajnokságban, de nagy kérdés, hogy mennyi.

 

 

 

    "Egyelőre inkább halasztják a futamokat, az idény pedig akár átnyúlhat a jövő évre is" - mondta az M1 aktuális csatornának a 38 éves egykori pilóta, aki azt tartja reálisnak, hogy augusztusban a brnói versennyel induljon a szezon.
    A 2007-ben a 125 köbcentisek között világbajnok versenyző kifejtette, az előírások szerint legalább 13 futamot kell teljesíteni a világbajnoksághoz. Hozzátette, nagyon drukkol, hogy legyenek futamok, de "nem minden áron, mert első a biztonság".
    Talmácsi a sportág élő legendájáról, Valentino Rossiról is szót ejtett. Az olaszok kilencszeres, az elitkategóriában hétszeres világbajnoka az idény közben akart dönteni arról, hogy jövőre is folytatja-e pályafutását. Talmácsi szerint a jelenlegi helyzetben, amikor futamok maradhatnak el, nagyon fontos lenne, hogy a 41 éves Rossi ne fejezze be a pályafutását, mert hatalmas rajongótábora és nagy marketingértéke van.
    A gyorsaságimotoros-vb március elején Katarban úgy indult el, hogy csak a két kisebb kategóriában, a Moto2-ben és a Moto3-ban rendeztek futamot, azóta négy viadalt halasztottak el. A következő versenynaptárban szereplő futam a németországi Sachsenringen lenne június 21-én. Eredetileg mindhárom kategóriában húszfutamos lett volna a vb.

MTI