Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Újabb online előadásokkal jelentkeznek a magyar színházak

Újabb online előadásokkal jelentkeznek a magyar színházak

Újabb két korábbi előadást - A velencei kalmárt és egy meglepetés produkciót - tesz elérhetővé Facebook-oldalán a Miskolci Nemzeti Színház, a budapesti Újszínház pedig egy Stuart Mária életéről szóló drámával jelentkezik az interneten.

 

 

 

    Online színházi közvetítéseinek sorát A velencei kalmár című előadással kezdte a Miskolci Nemzeti Színház, ahol a közönség Mohácsi János rendezésében láthatta Shakespeare drámáját a 2018-2019-es évadban - idézte fel a teátrum az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
    A színház beszámolója szerint az érdeklődés azóta is folyamatos az előző évad egyik legsikeresebb produkciója iránt, melyben Shylock megformálásáért Görög László tavaly elnyerte a Színikritikusok Díját a legjobb férfi főszereplő kategóriában, idén pedig ugyanezért a szerepért a Gábor Miklós-díjat vehette át.
    A jelentős érdeklődést tapasztalva a színház úgy döntött, hogy Facebook-oldalán ismét elérhetővé teszi az előadás felvételét hétfőn 19 órától csütörtökön 19 óráig.
    Még egy produkcióval készül a teátrum ezen a héten: csütörtökön 19 órától vasárnap 22 óráig egy korábbi nagysikerű előadás lesz látható, melynek címét kedden teszik majd közzé.
    Az Újszínház YouTube-csatornáján két napon keresztül Kocsis István Stuart Mária életéről szóló történelmi drámájának felvétele lesz elérhető.
    A teátrum hétfői közleménye szerint A királynő aranyból van című előadás a skótok tragikus sorsú uralkodónőjéről szól. "Mária ízig-vérig modern nő volt: csábító, művelt és érzékeny. Pont ellenkezője Erzsébetnek, aki számító, hideg és racionális. E két női karakter ütközik össze az izgalmas cselekményekben bővelkedő drámában" - áll a produkció ismertetőjében. Az előadást szerdán 19 órától pénteken 19 óráig élvezhetik a nézők! (MTI)

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/sjRjZ62Wdmw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Címkék