Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Ford fokozatosan újraindítja május 4-től európai üzemeit

A Ford fokozatosan újraindítja május 4-től európai üzemeit

 Az amerikai Ford járműgyártó fokozatosan újraindítja május 4-től európai üzemeit, köztük a dél-romániait is, amely Craiova városban működik - közölte kedden a gyártó.

 

 

    Az amerikai vállalat a koronavírus-járvány miatt március 19-én függesztette fel a termelést a legtöbb európai üzemében. Közleményük szerint május 4-én a termelés egy váltásban indul a németországi Kölnben és Saarlouisban, valamint a román Craiovában. A spanyolországi Valenciában a Ford üzeme május 18-án kezdi újra a termelést, a nagy-britanniai Dagenhamben és Bridgendben még nem döntöttek a termelés újrakezdéséről.
    Az amerikai vállalat a craiovai és a kölni üzemében hajtóműveket is gyárt, ezek termelése is fokozatosan indul újra május 4-től.
    A cég közlése szerint felhívták a dolgozók figyelmét, hogy tartsák be a járványügyi megelőzési intézkedéseket. A gyárakban a távolságtartás szabályainak megfelelően alakították ki a közös munkatereket, folyamatosan figyelemmel kísérik a dolgozók egészségi állapotát.
    A Ford Romániának 6 ezer dolgozója van, a dél-romániai craiovai gyárban az Ecosport és a Puma modelleket gyártják.
    Romániában összesen két járműgyártó működik. A piacvezető Dacia április 21-től indította be fokozatosan a termelést, úgy tervezték, hogy május 4-én már teljes kapacitással fognak működni.
    A két gyártó tavaly összesen 490 412 járművet szerelt össze romániai üzemeiben, ebből mintegy 350 ezret a Dacia.

MTI

Címkék