Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Gryllus Dániel és Lackfi János ezúttal pünkösdre írt dalt

Gryllus Dániel és Lackfi János ezúttal pünkösdre írt dalt

Húsvéti dalciklusuk után újabb közös online munkával jelentkezik Gryllus Dániel és Lackfi János: a zeneszerző és a költő ezúttal pünkösdre írt dalt, amelyet előbbi a Várkert Bazár Facebookoldalán mutat be május 29-én este.

 

 

    A húsvéti sorozat sikere arra ösztönözte az alkotókat és a szervezőket, hogy az ötven nappal utána következő ünnepre, a Szentlélek kiáradását ünneplő Pünkösdre is szülessen új ének. A szerzők hasonló szellemben, mai lelkülettel írták a kétezer éves történetet köszöntő dalt - közölte a Magyarországi Evangélikus Egyház hétfőn az MTI-vel.
    Mint felidézték, a húsvéti ünnepkörben, virágvasárnaptól úsvét hétfőig minden nap megszólalt egy új, a naphoz kapcsolódó dal a Várkert Bazár oldalán. Ezek a dalok erre az alkalomra íródtak, Gryllus Dániel zeneszerző és Lackfi János költő alkotásai.
    "A nézettség igazolta a vállalkozást, nagyon sok vers és zenebarát számára adott élményt a sorozat, amely nem szorítkozott arra, hogy a szentírás szövegét ültesse át dalokba, hanem az egész ciklusban végig mai állapotunkból, mai gondolatainkat beleszőve jelenítette meg a passió történetét" - áll a kommünikében.
    Gryllus Dániel, a Kaláka együttessel idén másodszorra is Kossuth-díjjal elismert zenész a közelmúltban az MTI-nek elmondta: intenzív munkasorozat volt a húsvéti, gyakorlatilag egy nap alatt kellett zenét szerezni, az erre a dallamra írott teljesen új szövegeket megtanulni és rögtön előadni.
    A zenész 70. születésnapi koncertje a járvány miatt áprilisról október 28-re került át, a helyszín változatlanul a Várkert Bazár. A műsor sem változik: az egyik blokkban a Sumonyi Zoltán verseire írt bibliai dalok, a Tíz példázat című lemez anyagát adja elő Gryllus Dániel számos közreműködővel, a másikban a Weöres Sándor költői prózájának mondataiból írt dalsorozat, A teljesség felé hangzik el.

MTI