Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A dzsúdószövetség engedélyezte a beltéri edzéseket

A dzsúdószövetség engedélyezte a beltéri edzéseket

Szigorú feltételek mellett a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) engedélyezte a kluboknak a beltéri edzéseket.

 

 

 

    Az MJSZ egy hónapja még - az enyhítések ellenére - nem javasolta a teremben történő gyakorlást a koronavírus-járvány miatt, de Nagy András sportigazgató szerdai közleményében már új útmutatást adott a válogatott, illetve az igazolt sportolók részére.
    Eszerint, noha az egészségügyi helyzet nem változott, és a koronavírus még mindig jelen van, lehet beltéri tréningeket tartani alacsony létszám mellett. A versenyzők testhőmérsékletét ellenőrizni kell, betegen nem lehet edzésre érkezni, és kerülni kell a felesleges közvetlen kontaktust (érintések, kézfogás, öklözés, pacsi). Lehetőség szerint állandó edzőpárokat kell kialakítani, fontos a saját arc, szem, száj érintésének a kerülése, kulacs nem lehet közös használatban, az öltözőhasználat kerülendő, és a saját törölközővel való szárítkozást követően az otthoni tusolás ajánlott.
    A kommüniké felhívta a válogatott cselgáncsozók figyelmét a holléti nyilvántartás pontos töltésére, mivel a doppingellenőrök bármikor vizsgálhatják őket.
    A sportág csaknem két hónappal ezelőtt, március első napjaiban állt le a járvány miatt, a legutóbbi magyarországi verseny március 7-én a szolnoki serdülő diákolimpia, a Bíber Pál-emlékverseny volt.

MTI

Címkék