Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Svédországban futballozhat tovább Ibrahimovic

Svédországban futballozhat tovább Ibrahimovic

Jelenlegi együttese, az AC Milan helyett odahaza, a részben általa tulajdonolt Hammarby csapatában folytathatja labdarúgó-pályafutását Zlatan Ibrahimovic a La Gazzetta dello Sport szerint.

 

 

 

    Az olasz sportnapilap a közelgő klubváltást arra alapozza, hogy a 38 éves svéd csatár konfliktusba keveredett a milánóiak ügyvezető igazgatójával, Ivan Gazidisszal. A szerdai edzésen támadt szócsata nyomán pedig az újság megfogalmazása szerint Ibrahimovicnak "jelentősen csökkentek az esélyei", hogy szerződést hosszabbítsanak vele az AC Milannál. Jelenlegi megállapodása a hónap végén lejár.
    A svéd játékos, aki a koronavírus-járvány közepette is a stockholmi Hammarbynál edzett, télen a Los Angeles Galaxytól igazolt az olasz együtteshez, amelyben a szezon félbeszakításáig tíz meccsen szerepelt, egy gólpassza mellett négyszer volt eredményes.
    Az AC Milanban már korábban is futballozott, mégpedig 2010 és 2012 között: 2011-ben olasz bajnoki címet és Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett.
    A svéd válogatottban 116 mérkőzést játszott, 62-szer volt eredményes, aminek köszönhetően ő a svéd futball történetének legjobb gólszerzője. Tizenegy alkalommal választották az év labdarúgójának Svédországban.

MTI