Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Hungaroringen edzettek a Mogul Racing Team Hungary pilótái

A Hungaroringen edzettek a Mogul Racing Team Hungary pilótái
Zsiska Ferenc

A koronavírus okozta korlátozások óta ez volt az első autós rendezvény, amin a magyar autós gyorsasági bajnokság történetének egyik legrégebbi és nagy múltra visszatekintő csapata is részt vett.

 

 

 

A Hungaroringen megrendezett tesztet az az MNASZ Autós Gyorsasági Bizottság szervezte a gyorsasági szakág versenyzői számára. A teszten fokozottan kellett ügyelni a távolságtartási szabályokra és a higiéniai előírásokra. A pályára is csak ellenőrzés, illetve lázmérés után lehetett belépni.
A kipakolás után kezdetét vette az első tesztnap, amely során Bors Berti és Kovács Ádám kezdte terelgetni a Formula Renault autókat. Az időjárás tekintetében változatos körülmények között mehettek a srácok: a füllesztő, meleg napos idő gyorsan csapott át szakadó esőbe a délután folyamán.

Az nap utolsó, összesen 6. edzésen Turák László vette át Bors Bertitől a kormányt, immáron nedves, de napos körülmények között.

 

A második tesztnap szintén a Bors Berti-Kovács Ádám párossal kezdődött, a felállás azonban már a soron következő bemenetelnél megváltozott, az előző naphoz hasonlóan Turák László vette át Bors Bertoldtól a kormányt. Edzések tekintetében ezen a napon kevesebb, csupán 4x30 perc tesztelésre volt lehetőség a Formula autósok számára.


A két újonc pilóta, a fentebb már többször említett Bors Bertold és Kovács Ádám a gokartozás világából érkeztek a csapathoz. Fekete László csapatfőnöknek felcsillant a szeme egy őszi teszten, a két ifjú tehetség láttán, és szeretet volna lehetőséget biztosítani számukra. Mindketten bizonyítottak már a kategóriájukban, és ez a tesztnapokon sem történt másként. Magabiztosan, egy-két pördüléssel, de sikeresen teljesítették mindkét tesztnapot – Ádám slick gumikon még a szakadó esőtől sem riadt meg.

A Mogul Racing Team Hungary, a magyar autós gyorsasági bajnokság történetének egyik legrégebbi és nagy múltra visszatekintő csapata. A csapat a hazai Formula Renault bajnokságban igen komoly sikereket ért már el, és szeretné ezt a jövőben is folytatni. A csapat nagy hangsúlyt, felet az utánpótlás nevelésre. Több fiatal pilótát is felkaroltak már, és bíznak benne, hogy ők fogják Magyarország következő Formula–1-es pilótáját is megtalálni.

 

Forrás:Mogul Racing Team Hungary Media