Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tóth László hetedik Monzában Formula Renault Európa-kupában

Tóth László hetedik Monzában Formula Renault Európa-kupában
Zsiska Ferenc

Tóth László, a Bhaitech Racing magyar versenyzője hetedik lett a Formula Renault Európa-kupa szezonnyitó versenyhétvégéjének második, szombaton rendezett futamán.

 

 

 

    A 20 éves pilóta a 16. rajtkockából vágott neki a 30 perc+1 körös viadalnak, és a startnál azonnal két pozíciót jött előre. Az első körben történt baleset miatt a pályára hajtott a biztonsági autó, amely néhány perccel később útjára tudta engedni a mezőnyt, ekkor Tóth a 10. helyen száguldott. A magyar versenyző végig harcban volt a 8-10. helyért, az utolsó két körre feljött nyolcadiknak, és remek védekezéssel megtartotta ezt a pozíciót. A futam után a hetedikként záró cseh Petr Ptaceket megbüntette a versenybíróság, így Tóth lett hivatalosan a hetedik, és ezzel hat pontot szerzett. Csapattársai, Lorenzo Colombo és Nicola Marinangeli ezen, valamint a pénteki versenyen sem szereztek pontot. Tóth pénteken a 15. helyen ért célba.
    A Formula Renault Európa-kupa jubileumi, 30. idényében 18 fős a mezőny, a koronavírus-járvány miatt módosított versenynaptár pedig 10 hétvégét és 20 futamot tartalmaz.
    A monzai idénynyitó után Tóth László a 10. az összetettben. A következő két versenyre két hét múlva Imolában kerül sor.

MTI