Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

FILM-ZENE koncert a Margitszigeten! Mesterművek Fellinitől!

FILM-ZENE koncert a Margitszigeten! Mesterművek Fellinitől!

100 éve, 1920. január 20-án született Federico Fellini, az Édes élet és az Országúton rendezőmestere. Születése centenáriumáról világszerte megemlékeznek. Magyarországon a Margitszigeti szabadtéri színpadon július 30-án (csütörtökön) egy nagyszabású, vizuális látvánnyal, filmrészletekkel kísért film-zene koncerttel kedveskednek a filmek rajongóinak. A koncert csak egy alkalommal és csak a Margitszigeten kerül előadásra!

 

 

 Fellinit rendező-festőnek nevezték, filmjeinek állandó hangfestője Nino Rota filmzenéivel emlékezünk a halhatatlan mesterre, a szomorú bohócra a Margitszigeti szabadtéri színpadon. Federico Fellini az egyik legnagyobb olasz filmes, akit első olaszként jelöltek rendezői Oscar-díjra, s négy alkotása is nyert a legjobb külföldi filmek között. A művész-rendező nevét világszerte számtalan intézmény őrzi, Budapesten a többi közt moziterem és a Római Kultúrbisztró.
 A Margitszigeti filmzene koncerten a Hámori Máté vezette, a fiatalos, és dinamikus repertoárjáról is ismert Óbudai Danubia Zenekart a zeneszerző NINO ROTA unokaöccse Marcello Rota vezényli. A karmester közreműködésével, igazán különleges élményt kínál a megismételhetetlen esemény a Margitszigeten. A családi érték-örökség ápolásában jelentős részt vállaló zenész-karmestert a koncert programjának összeállítójaként és a zenei élmény autentikus közvetítőjeként köszönthet a magyar közönség. Marcello Rota már nem először vezényli az Óbudai Danubia Zenekart, aki most egy különleges projekt, a Fellini 100 éves évfordulójára készített emlékezésre állította össze a Margitszigeti nyári színház kérésére a film-zene koncert programját, gazdag vizuális élmény
kíséretében. A koncerten fellép Cristina Mosca olasz szoprán, aki az operaszerepei mellett szívesen vesz részt színházi produkciókban, különleges formációk, újfajta kezdeményezések előadásaiban. Néhány, a koncerten felhangzó emblematikus alkotás a Fellini és Nino Rota párostól:
 La Strada - Országúton
 Le notti di Cabiria - Cabiria éjszakái
 La dolce vita - Édes élet
 Amarcord - Amarcord
 Il Casanova di Federico Fellini - Fellini - Casanova
 Jegyinformáció:
https://szabadter.hu/programok/federico-fellini-100-filmzene-koncert

OTS