Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Határtalan élmények föld felett és föld alatt Dunavarsányban

Határtalan élmények föld felett és föld alatt Dunavarsányban
Zsiska Ferenc

Nem olyan régen megnyitotta kapuit a Komo - Sky 51-es BÁZIS! A BÁZIS területén kiállításra kerülő tárgyak Néhai Komócsi „KOMO” Zoltán tulajdonát képezték.

 

 

 

A terület és az eszközök felújított állapotban tárulnak a látogatók elé. Némely kiemelt jelentőségű eszköz nem csak kívülről, hanem belülről is megcsodálható! Nagyszerű élmény kicsiknek és nagyoknak is!!

 

A KOMO–SKY 51-es BÁZIS Dunavarsányban, az 51-es út mellett található. Az interaktív BÁZIS-on megtekinthetőek a magyar katonai repülés elmúlt 40 évének kiemelkedő típusai a MÍG 15-ös típustól kezdve egészen az ezredfordulóig szolgálatban lévő MÍG 23-as típusig, valamint számos repülőtéri kiszolgáló (radar) eszköz és berendezés egyaránt. A BÁZIS-on található magán gyűjtemény egyedülálló mind az itt látható gépek és eszközök számát, mind pedig a műszaki állapotukat tekintve. A Magyar Néphadsereg által korábban használatos járművek, lánctalpasok, gumikerekes csapat szállítók, teherautók is megtekinthetők, amelynek nagy része működőképes. A következő részben a föld alatt keressük Dunavarsány titkos katonai emlékeit.

Tekintsétek meg Háfra Zsolt képeit a helyszínről! Érdemes Zsoltit követni a Facebookon és Instán is ,mert mindig nagyon izgalmas helyszíneken jár! 

 

 

Forrás:https://www.komosky51bazis.hu/

Címkék