Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Roy Nissany sok újítást tesztelt a Williamsben

Roy Nissany sok újítást tesztelt a Williamsben
Zsiska Ferenc

A magyar kötődésű autóversenyző, Roy Nissany elmondta, sok újítást kellett kipróbálnia a Williams tesztpilótájaként a hétvégi Forma-1-es Spanyol Nagydíj során.

 

 

 

    "Nagyon jó érzés volt hivatalos versenyhétvégén Forma 1-es autót vezetni. Egy kicsit izgultam is, de ezt háttérbe kellett szorítanom, mert sok újítás volt, amit tesztelni kellett" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornán a Magyarországon nevelkedett izraeli Nissany, aki először ült szabadedzésen a Williams autójában.
    Tavaly év végén Abu-Dzabiban egy Forma 1-es teszten már vezethette az istálló autóját, ám versenyhétvégén először kapott szerepet. A Forma 2-ben is szereplő 25 éves versenyző elmondta, nehéz a tesztpilóták helyzete, ugyanis egyszerre kell teljesíteniük a csapat által kiadott feladatokat, miközben a figyelmet is fel kell hívniuk magukra.
    "A csapaton belül nagyon jó, baráti hangulat uralkodik, ugyanakkor természetes, hogy van egy kis verseny a pilóták között, hiszen mindenki szeretne magának egy Forma 1-es ülést. Én saját magamra és a munkámra koncentrálok, látjuk a fejlődést és reméljük a legjobbakat" - közölte.

MTI