Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Újabb településeken érhető el a Magyar Telekom 5G szolgáltatása

Újabb településeken érhető el a Magyar Telekom 5G szolgáltatása

Több tucat új állomás bekapcsolásával már 23 településen érhető el a Magyar Telekom ötödik generációs (5G) mobilszolgáltatása - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

 

 

    A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a Magyar Telekom április 9-én indította el a kereskedelmi 5G szolgáltatását.
     Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója a közleményben úgy fogalmazott, büszkék arra, hogy már több mint 2,2 millió ponton - vagyis a magyarországi otthonok és vállalkozások 40 százaléka számára - elérhető gigabites sávszélességű vezetékes hálózatuk, emellett 5G mobilszolgáltatásuknál  szintén rendelkezésre áll a gigabites sebesség.
    Ismertetik, a Telekom hálózatán az 5G szolgáltatás Budapest, Budaörs, Zalaegerszeg, Debrecen, Kecskemét, Szeged és Szombathely bizonyos részein, emellett a balatoni régió 16 településén - Siófokon, Tihanyban, Balatonalmádiban, Balatonberényben, Balatonföldváron, Balatonfüreden, Balatonlellén, Balatonmáriafürdőn, Balatonszabadi-Sóstón, Fonyódon, Gyenesdiáson, Balatonfenyvesen, Keszthelyen, Vonyarcvashegyen, Zamárdiban és Hévízen - részlegesen érhető el. A szolgáltatás 5G-képes készülékkel és arra alkalmas havidíjas csomaggal használható a lefedett területeken.
    A Telekom tervei szerint az év végére tovább növeli az 5G területi lefedettséget, hogy minél több ügyfele számára elérhetővé váljon a mobiltechnológia legújabb generációja.

MTI

Nyitókép:Marcelo Moreira fotója a Pexels oldaláról

Címkék