Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Folytatódik a Modern Art Orchestra koncertsorozata

Folytatódik a Modern Art Orchestra koncertsorozata

Folytatódik a Modern Art Orchestra  Legendás Albumok című koncertsorozata. A big band a széria keretében minden hónap második keddjén egy emblematikus dzsesszalbumot szólaltat meg élőben a BMC Opus Jazz Clubban.

 

 

 

    A szezon indításaként szeptember 8-án McCoy Tyner Today and Tomorrow című lemezét hallhatja a közönség a MAO zenészeinek előadásában - közölték a szervezők az MTI-vel.
    A sorozatban október 13-án Bill Evans Interplay, november 10-én Miles Davis Nefertiti, december 8-án pedig Stan Getz és Joao Gilberto közös albumát idézi fel a Fekete-Kovács Kornél vezetésével működő, idén 15 éves zenekar.
    A havi rendszerességgel jelentkező Legendás Albumok sorozat koncertjein a dzsessztörténet kiemelkedő anyagait hallhatják a műfaj kedvelői a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a dzsesszlegendák és műveik iránt - a Legendás Albumok mögötti műhelymunka tanulási folyamat is egyben.
    "A MAO muzsikusai aprólékos munkával elsajátítják az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket érintetlenül hagyva. A dzsessz nyelvezetének esszenciális összetevője az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, ezért a muzsikusok rögtönzött szólókat is előadnak a koncerteken" - szerepel a közleményben.

MTI