Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Super Racing Festival - Az MNASZ elnöke szerint Magyarország ismét bizonyított

Super Racing Festival - Az MNASZ elnöke szerint Magyarország ismét bizonyított
Zsiska Ferenc

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint az elmúlt hétvégén rendezett Super Racing Festival lebonyolításával a magyar sportszakma és a Hungaroring stábja ismét bebizonyította, hogy nehéz körülmények között is lehet rá számítani.

 

 

 

    A sportvezető azt mondta az MTI-nek, bár mindenkit negatívan érintett, hogy a koronavírus-járvány miatt nem lehetett nézők előtt megrendezni a túraaautó-világkupa (WTCR) és a gyorsasági kamion Európa-bajnokság magyarországi fordulóját, az esemény így is sikeresnek tekinthető.
    "Az MNASZ sportbírói és sportszakmai stábja, valamint a Hungaroring munkatársai is jelesre vizsgáztak ezen a rendezvényen, ezt a nemzetközi szövetség, a FIA megfigyelőinek visszajelzései is megerősítették" - nyilatkozta Oláh Gyárfás. Kiemelte: a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert és a Révész Truck Racing Team három futamgyőzelmének köszönhetően a pályán is születtek magyar sikerek.
    "Természetesen mindannyiunk számára sokkal nagyobb élmény lett volna, ha Norbi a helyszínen lévő hazai szurkolókkal együtt is meg tudja ünnepelni ezeket a győzelmeket, de sajnos ebben megakadályozták a Hungaroringet a járvánnyal összefüggésben lévő előírások és ajánlások" - mondta az MNASZ elnöke, aki a WTCR-ben szereplő magyar csapatot, a Zengő Motorsportot is kiemelte.
    "Úgy gondolom, hogy Zengő Zoltán ismét megtalált egy magyar tehetséget, ráadásul kiváló versenyautót raktak össze erre a szezonra, ezekből az alapokból tovább lehet építkezni" - utalt Oláh Gyárfás Boldizs Bencére, aki pályafutása negyedik WTCR-hétvégéjén vett részt Mogyoródon, és a második futamot a pole pozícióból kezdhette meg, hetedik helyezésével pedig pályafutása eddigi legjobb túraautó-világkupás eredményét érte el.
    A Hungaroringen négy futamból háromszor győztes Kiss Norbert "szürreálisnak" nevezte a körülményeket, és azt mondta, remek sikereket értek el a mogyoródi pályán, mellyel az összetett pontversenyben átvette a vezetést, az üres lelátók látványa azonban az eredményhirdetéskor megdöbbentette.
    "Normál esetben, amikor felmegyek a dobogóra, akkor egy tömeget szoktam magam előtt látni, most egészen furcsa volt, hogy a csapatom tagjain kívül senki nem volt ott" - mondta a 35 éves versenyző, és hozzátette, a koronavírus-járvány egészen új körülményeket teremtett a sportágban.
    A kamion Eb a tervek szerint november közepén zárul Spanyolországban, míg a WTCR módosított versenynaptárából két forduló van hátra. A következőt két hét múlva rendezik, szintén Spanyolországban.

MTI

Fotó:A későbbi győztes argentin Esteban Guerrieri, a második, portugál Tiago Monteiro és a harmadik helyen végzett argentin Nestor Girolami, az ALL-INKL.DE Muennich Motorsport versenyzői Honda Civic TCR versenyautóikkal a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyének harmadik futamában a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 18-án. MTI/Kovács Tamás