Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kecskés Bence várakozáson felül teljesített Vallelungán

Kecskés Bence várakozáson felül teljesített Vallelungán
Tóth Márk Krisztián

Kecskés Bence hétvégén az olasz bajnokság szezonzáró futamain vett részt.

 

 

Vallelungán felemás időjárási körülmények között vette kezdetét a bajnokság utolsó hétvégéje. Kecskés Bence a csütörtök délelőtti etapokat esős beállításokkal teljesítette, erre azért volt szükség mert az első felmenetel kezdetére elállt az eső, viszont a nyomvonal még nem száradt fel. A második edzés végére pedig ismét heves csapadék csapott le a pályára.

A harmadik felmenetelnek, száraz beállításokkal vágott neki. Bence, nagy odafigyeléssel a tavalyi leggyorsabb versenykörénél is gyorsabban motorozott.
A péntek délelőtti szabadedzés még felszáradó pályán, nedves körülmények között zajlott, a délutáni időmérőre viszont már száraz beállításokkal gurult ki, ahol túltett az elvárásokon, ugyanis a 33 indulóból a 18. leggyorsabb időt motorozta, úgy, hogy a középmezőny 1 másodpercen belül volt.

A szombati, első futamnak is ebből a pozícióból vágott neki. A lámpák kialvását követően parádésat rajtolt, az első kanyarban már 8.-ként fordult. Sajnos, azonban pár méterrel később egyik versenyzőtársa kiterelte őt a fűre,  ahol állt a víz. Bence viszont teljességgel uralta motorját, és szépen mentette a szituációt, nem esett el, csupán visszacsúszott a 23. helyre. Ezután őrült hajrát vett, ennek köszönhetően végül a 17. helyen fejezte be a futamot.
Bence, a vasárnap reggeli warm up-on ellenőrizte a szokásos dolgokat, míg piros zászlóval meg nem szakították az edzést. Ezután egy hosszabb szünet következett, ugyanis a verseny valamivel délután 4 óra után vette kezdetét. Ott, a 18. helyről indulva nem tudott egyből előre törni, mivel nagy volt a forgalom a középmezőnyben, ahol hatalmas csatákba keveredett, végül 14.-ként intette le a kockás zászló.

A hétvégi szerepléséből jól kivehető, hogy visszatért régi formája, ugyanis az élmezőny köridejét megközelítette, saját legjobb idejét pedig többször is megjavította a hétvége folyamán. A következő szezonnal kapcsolatos tárgyalások még zajlanak a csapattal.

Forrás: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk / RXP-Sic 58 Magyarország