Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kamion Eb - Kiss Norbert csalódott, de büszke a csapatára

Kamion Eb - Kiss Norbert csalódott, de büszke a csapatára
Zsiska Ferenc

Csalódottan vette tudomásul Kiss Norbert, a Révész Truck Racing Team kétszeres Európa-bajnok versenyzője, hogy törölték a gyorsasági kamion Eb utolsó, Olaszországba tervezett hétvégéjét, ugyanakkor büszke a csapatára, amellyel az idén megrendezett két forduló során négy futamgyőzelmet is aratott.

 

 

 

    Az összetett pontverseny élén álló 35 éves pilóta az M1 aktuális csatornának azt mondta, a záróforduló törlése a koronavírus-járvány jelenlegi európai szintjén teljesen érthető, és bár volt szó arról, hogy a sorozat szervezői megpróbálnak egy pótversenyt beiktatni, erre nagyon kevés esélyt lát.
    "Egyelőre nem tudjuk, hogy lesz-e hivatalos végeredménye a szezonnak, az Európa-bajnokság szabályzatában ugyanis nincs olyan paragrafus, amely egy ilyen kivételes helyzetre vonatkozna, és azt gondolom, hogy még maguk a szervezők sem biztosak abban, hogy ilyenkor mi történik" - nyilatkozta Kiss. Hozzátette: sajnálja, hogy így ér véget a 2020-as idény, mert csapatával jó munkát végeztek, nagyon versenyképes kamiont építettek, ezt pedig a hét megrendezett futamon aratott négy győzelem - közte három a Hungaroringen - is bizonyítja.
    "Nyilvánvalóan minket kivéve minden más csapat tiltakozni fog az ellen, hogy így hirdessenek végeredményt, de a Nemzetközi Automobil Szövetségnek erre majd lesz egy határozott válasza" - mondta a szombathelyi versenyző, aki köszönetet mondott szurkolóinak is, mint mondta, úgy érezte, még több támogatást kapott a zárt kapus mogyoródi hétvégén, mintha a nézők ott lehettek volna a helyszínen.
    "Természetesen nem lenne ugyanolyan az öröm, hogy ha most kihirdetnének Európa-bajnoknak, mintha egy teljes szezont nyernénk meg, ugyanakkor a két forduló minden tekintetben nagyon pozitív volt, büszke vagyok a csapat minden egyes dolgozójára, és köszönöm a tulajdonos Révész Bálintnak, hogy a körülmények ellenére belevágtunk ebbe az idénybe" - fogalmazott Kiss Norbert, aki szerint "ebből is látszik, hogy Magyarországon nagyon jó projekteket lehet véghez vinni, ha a megfelelő emberek összeállnak".
    A kétszeres Eb-győztes azt mondta, reméli, hogy jövőre egy teljes, vagy majdnem teljes szezont tudnak majd rendezni a kamion Eb mezőnyének.

MTI

Fotó:Kiss Norbert, a Révész TRT versenyzője MAN versenykamionjával a 2020 FIA kamion Európa-bajnokság harmadik futamában a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 18-án. MTI/Kovács Tamás