Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ma kezdődik az Olasz Filmfesztivál a budapesti Puskin moziban

Ma kezdődik az Olasz Filmfesztivál a budapesti Puskin moziban

Tizenhárom friss olasz filmet tűz műsorára a ma kezdődő Olasz Filmfesztivál - MittelCinemaFest a budapesti Puskin moziban.

 

 

 

     A november 16-ig tartó mustra filmjeinek egy részét Szegeden, Debrecenben, valamint online, a Távmoziban is vetítik majd.
    Ebben az évben a MittelCinemaFest Francesco Bruni negyedik filmjével, az idei Római Filmfesztiválon debütált Vajon mi lesz? című alkotással nyílik meg.     A film sajátos iróniával mesél egy férfi (Kim Rossi Stuart) betegségén átvezető utazásáról, a halállal való szembenézéséről.
    Az idei műsorban szerepel Claudio Noce harmadik egész estés filmje, a Miatyánk, amelynek főszereplője Pier Francesco Favino, aki elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Coppa Volpi díjat.
    Pietro Castellitto első rendezése, a Ragadozók megkapta a 77. Velencei Filmfesztiválon legjobb forgatókönyvért járó Horizont-díjat. A film iróniával mesél a társadalom minden rétegében szinte uralkodóvá vált magányról, a kommunikációs nehézségekről és a megértés hiányáról.
    A fesztivál zárófilmje, A nélkülözhető boldogság pillanatai című alkotás Francesco Piccolo azonos című regényéből készült Daniele Luchetti rendezésében. A film főszereplője Pierfrancesco Diliberto, ismertebb nevén Pif.
    Az idei válogatásban az új olasz színészgeneráció több tehetséges tagja látható viszont, akik az utóbbi évek olasz filmjeiben tűntek fel a képernyőn.
    A fesztiválon vetítik továbbá az Oscar-díjas Gabriele Salvatores Ne félj, ha megölellek című alkotását is, melynek főszereplőjét, Claudio Santamariát a Bűnügyi regényből ismerheti a magyar közönség.
    A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecitta közös rendezvényén a filmek eredeti nyelven, magyar felirattal lesznek láthatók.

MTI